Barcelona acull aquest febrer una nova edició del festival Llum BCN, un destacat esdeveniment dedicat a les arts lumíniques. Així, un any més, el Poblenou es convertirà en l'epicentre d'aquesta mostra artística que transforma l'espai urbà en un escenari ple de propostes amb la llum com a gran protagonista. Si vols visitar el festival, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, a continuació et facilitem tota la informació que has de saber, com el mapa, els horaris o les propostes més interessants a veure. Estàs preparat per endinsar-te al món de la llum?

Llum BCN 2025: mapa

Del 7 al 9 de febrer, el barri del Poblenou es convertirà en un museu a l'aire lliure, acollint les instal·lacions de l'exposició Llum BCN 2025. En total, la 14a edició del festival comptarà amb 15 instal·lacions d'artistes internacionals, 17 obres elaborades per escoles de grau universitari de disseny, art i arquitectura de Barcelona i 11 instal·lacions d'artistes locals. Amb aquesta proposta, que inclou una mostra artística que va més enllà de la llum i la barreja amb la fotografia, l’audiovisual, el disseny, l’arquitectura, l’escenografia, les arts digitals i l’art contemporani, preveu congregar milers de curiosos interessats en el Festival d’Arts Lumíniques de Barcelona.

Totes les instal·lacions del Festival Llum BCN són de lliure accés per a la ciutadania i, per tant, no cal fer cap reserva d'entrada prèvia. Aquí tens el mapa del Llum BCN 2025 per saber on està situada cada proposta:

LLUM25 Mapa

Horaris de Llum BCN

Pel que fa als horaris, Llum BCN estarà obert al públic general de manera gratuïta del 7 al 9 de febrer. El divendres 7 i el dissabte 8, l'horari per visitar les instal·lacions serà de 19.00 a 1.00 hores. En el cas de diumenge, 9 de febrer, de 9.00 a 23.00 hores.

Malgrat aquests horaris de Llum BCN, la instal·lació Fosfènica - Rosa Tharrats (4) tindrà unes dates d'obertura diferents. Així, a banda dels horaris establerts per l'organització, també es podrà visitar el dissabte i el diumenge de 10.00 a 18.00 hores. A partir del 10 de febrer i fins al 20 de març, l’entrada a l’exposició serà de pagament.

Propostes de Llum BCN 2025

D'entre totes les propostes de Llum BCN 2025, hi destaca Rising, una creació de Mouawad + Laurier, un duet d’artistes format per Maya Mouawad i Cyril Laurier. Es tracta d'una instal·lació que ofereix una experiència completament immersiva i que fa reflexionar el públic sobre l'augment del nivell del mar. També recomanen visitar Traffic Jam Zoom, de Laura Clos "Closca", que ha reproduït un embús amb tot de vehicles, fent referència a la vida accelerada de les persones actualment. 

Per la seva part, Anna Rierola ha transformat el Mirador Torre Glòries en un tità grec, amb l'exposició Okeanós, que explora la connectivitat. A Tànger, 60, podràs veure un jardí vertical on es fusiona la natura i la tecnologia, obra de Martina Ampuero amb el seu MØSS, mentre que a la plaça de Joan Antoni Coderch es troba la proposta Loop, creació d’Olivier GirouardJonathan Villeneuve & Ottoblix, que s’inspira en aquells aparells de cinema primitiu anomenats zoòtrops. Aquestes són només algunes de les instal·lacions que trobaràs aquest cap de setmana a Llum BCN 2025.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!