Merlí no és només el nom d’un llegendari mag, o el títol d’una sèrie d’èxit, és el nom de la nova atracció del parc del Tibidabo, la principal novetat i el gran reclam d’aquesta temporada. Merlí és una atracció de caiguda lliure que eleva a aquells que s’atreveixen a pujar a 500 metres sobre el nivell del mar per gaudir de les millors vistes de Barcelona, amb una visió de 360º, abans d’experimentar una caiguda lliure de 50 metres que posa els pèls de punta. L’alcalde Jaume Collboni ha estat un dels primers a inaugurar l’atracció, acompanyat d’un grup de representants municipals i de 24 socis i sòcies del TibiClub.

14f1e12f b0e8 4196 a5a4 29f98e088c35
 

 

Inspirada en una vareta màgica

I es diu Merlí, perquè l’atracció està inspirada en una vareta màgica. L’atracció té una alçada de 52 metres, i durant la pujada, s’atura i gira per mostrar als visitants les espectaculars vistes de la ciutat, abans de finalitzar el recorregut i iniciar la caiguda lliure. Els responsables del Tibidabo estan convençuts que Merlí portarà molts nous visitants, i que aquesta temporada 2024 el parc pot superar els 700.000 visitants i les 22.500 famílies sòcies del TibiClub. De fet, la inauguració de Merlí marca la temporada alta del parc, que fins a mitjans de juliol, ja havia rebut prop de 300.000 visitants des de principi d'any, unes dades semblants a les que es van aconseguir en el 2023.

Altres novetats de la temporada

Altres novetats que ha incorporat el parc d’atraccions del Tibidabo des del començament de la temporada és l’Espai 666, una nova experiència terrorífica en el que els visitants tenen l’oportunitat de conèixer i fotografiar-se amb els personatges coneguts de l’Hotel 666, que porta com a nom el triple número del diable. Entre les propostes educatives i per als més petits es troba el nou espai CreaTibi by Lego Education, un projecte en col·laboració amb Abacus Educació i que promou les vocacions científiques entre els nens i nenes.

El parc també introdueix altres novetats per a la campanya d’estiu. A més de l’estrena de nous espectacles, com el Marionetes amb Samfaina , el Marionetarium o la projecció de noves pel·lícules en 4D al cinema Dididado. Durant el mes d’agost tornarà el Laser Show, una experiència nocturna que barreja llums, colors i música amb Barcelona de fons i amb la que el Tibidabo tanca les seves nits d’estiu. El parc també ha avançat en la millora de l’experiència del visitant amb la pròxima obertura de dos nous centres de restauració ubicats a l’Àrea Panoràmica, sota l’Avió, i al costat de l’Espai 666.

Collboni, emocionat

 

 

L’alcalde Collboni, que va reconèixer estar “molt emocionat”, ha destacat després de viure l’experiència de pujar a Merlí que la caiguda i les vistes són “impressionants”. L’alcalde de Barcelona ha fet valdre la novetat d’aquesta atracció en un parc que té 125 anys d’història , que és “un referent en l’oci familiar” i que “fa l’esforç de tenir noves atraccions per a totes les Famílies” i per a totes les persones que es queden a Barcelona a passar l’estiu. “Intentem qe tinguin novetats constantment”, ha remarcat Collboni.

L'alcalde Jaume Collboni, pujat a Merlí (Ajuntament de Barcelona)
L'alcalde Jaume Collboni, pujat a Merlí (Ajuntament de Barcelona)

 

Un parc que vol ser molt més

A banda d’innovar en la seva oferta d’oci, el Tibidabo avança en la seva ambició de ser més que un parc d’atraccions, amb projectes que reforcen el seu compromís amb la sostenibilitat, la solidaritat i l’educació. En l’eix ambiental, la Cuca de Llum s’ha convertit en un referent internacional de la mobilitat col·lectiva sostenible i en el principal mitjà de transport per arribar al cim del Tibidabo, amb més de 900.000 viatges anuals. A més, el parc compta des del 2023 amb el Certificat Biosphere, que reconeix la seva aposta pel foment d’un model turístic responsable i sostenible, que té cura de l’entorn i del retorn social de la seva activitat.

Entre els projectes solidaris, destaca l’aliança del Tibidabo amb Unicef per dur a terme accions en favor dels drets dels infants d’arreu del món i la celebració d’una vintena de jornades solidàries cada any en col·laboració amb entitats com Aprenem Autisme, Educo o Fanoc, entre altres.

Pel que fa a la programació educativa, el calendari anual del Tibidabo compta amb cites imprescindibles, com la celebració del Fisidabo, organitzat en col·laboració amb la UPC per la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques en les diferents etapes educatives. A més, recentment s’ha oficialitzat l’aliança amb l’Institut de Recerca Sant Pau per divulgar la recerca amb perspectiva de gènere i conscienciar sobre el rellevant rol de les dones en la ciència.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!