TMB ha allargat fins a la 1 de la matinada l'horari del metro de Barcelona per a la nit de Cap d'Any per adaptar-se al retard del toc de queda nocturn decretat per a aquell dia, segons ha informat la companyia aquest dimarts en un comunicat.

La decisió s'ha pres en coordinació amb l'Autoritat del Transport Metropolità i és una excepció en l'horari fix de la xarxa de metro, que des del juliol és cada dia de les 5 del matí a les 12 de la nit. Per la nit de Reis, el 5 de gener, el confinament nocturn es retarda fins a les 11, però el metro funcionarà igualment fins a les 12, com un dia normal.

La xarxa de metro manté per a aquestes festes una oferta similar a la dels dies laborables d'hivern per evitar aglomeracions i permetre respondre a la demanda amb "desplaçaments segurs i sostenibles".

La polèmica nit de Cap d'Any

La pandèmia marca la celebració d'aquest Cap d'Any i les mesures del Govern com el toc de queda i el nombre de persones que es poden reunir per celebrar-lo estan generant polèmica entre els professionals sanitaris i experts.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha exigit al Govern mesures "més contundents i efectives" per Cap d'Any per així reduir l'impacte de la pandèmia. "No ho entenc. El nombre de contagis i d'hospitalitzacions no para de créixer. Cal reduir contacte ja!", va assenyalar aquest dilluns Padrós en un missatge a les xarxes socials.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós / ACN

"De cara al Cap d'Any demano reduir dràsticament la mobilitat i als ciutadans màxima responsabilitat", ha apostat el president del COMB. "Encara hi som a temps. Les mesures s'han de prendre sí o sí. Els contagis van pujant, els ingressos hospitalaris van pujant. I pot ser que la soca britànica corri per aquí. El Govern ha d'actuar", va afegir als micròfons de RAC1.

"Una situació inestable"

Per la seva banda, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, esperava un "enduriment" de les restriccions i que aquestes fossin "més contundents", especialment per Cap d'Any, davant d'una situació epidemiològica "inestable".

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla / Sergi Alcàzar

"Suposo que el Govern té més dades de les que tinc jo", ha dit a RAC1. El doctor Trilla ha afirmat que és probable que després del període de festes hi hagi un augment del nombre de casos i ha alertat que les dues properes setmanes seran "de molta tensió i molta atenció".

Foto principal: El metro de Barcelona transporta passatgers protegits amb mascareta / EFE