El pessebre de Barcelona no farà acte de presència aquest any a la plaça Sant Jaume, però això no implica que aquest 2024 Barcelona no compti amb una representació del naixement de Jesús. I és que el pessebre s'ha traslladat a l'interior de l'ajuntament perquè la ciutadania pugui continuar gaudint d'aquest element tan típic de les festes. A continuació, et detallem tot el que has de saber per visitar-lo. Com és el pessebre de Barcelona 2024 a l'interior de l'ajuntament? Quins dies es pot veure? Et resolem tots els dubtes!
🎄 Mercats de Nadal a Catalunya 2024: les 17 fires nadalenques que has de visitar
✨ Nadal a Barcelona 2024: agenda d'activitats i què fer amb nens
Pessebre de Barcelona 2024: com és?
El Pessebre de Barcelona 2024 s'ha traslladat a l'interior de l'ajuntament de la ciutat, concretament al Pati dels Carruatges, deixant enrere la representació a la plaça Sant Jaume. Es tracta d'un pessebre tradicional que vol retre homenatge al mar, amb el Moll de la Fusta com a escenari principal. El disseny ha estat creat per l'Associació de Pessebristes de Barcelona i inclou escenes característiques com el naixement, l’anunciació, el camí dels Reis i una escena de Sant Francesc. Amb aquesta representació també es commemora el centenari de Joan Salvat-Papasseit, poeta que va treballar precisament al Moll de la Fusta.
🎄 Fira de Santa Llúcia a Barcelona 2024: dies, horaris i parades de Nadal
Si vols visitar el pessebre a l'ajuntament de Barcelona, has de saber que es va instal·lar el passat 29 de novembre i que romandrà allà fins al 5 de gener. Hi pots anar de dilluns a divendres d'11.00 a 19.00 hores i els dissabtes, diumenges i festius d'11.00 a 20.00 hores, a excepció dels dies 25 de desembre i 1 de gener. No cal fer reserva prèvia i l'entrada és gratuïta.
Hi ha més pessebres a Barcelona aquest Nadal 2024?
El pessebre a l'ajuntament no és l'únic que podràs trobar a Barcelona durant aquest Nadal 2024. També es pot visitar el pessebre del Reial Monestir de Pedralbes, del 16 de desembre al 2 de gener, amb la representació de la simbologia del naixement i l’anunciació als pastors.
L'estel a la plaça de Sant Jaume de Barcelona
Si bé la plaça Sant Jaume de Barcelona no ha acollit el pessebre de la ciutat, sí que compta amb una instal·lació nadalenca. Aquest any, si visites el centre de la capital catalana, veuràs un gran estel de 20 puntes que projecta els seus reflexos de llum sobre les façanes de l'ajuntament i Generalitat, obra de Xevi Bayona i Àlex Posada. L'espectacle de llums es reproduirà cada dia de 18.30 a 22 hores, amb un passi cada 30 minuts.