L’empresa Torrons Vicens no podrà tornar a obrir un establiment a la Rambla després que dijous passat agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van procedir a tancar la botiga situada a la rambla de Canaletes, cantonada amb el carrer de Santa Anna, per no tenir llicència. Segons ha assegurat amb rotunditat el regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, l’establiment obert per Torrons Vicens estava molt lluny de ser “un museu”, extrem que hauria argumentat l’empresa torronera, si no que simplement “és una botiga”, que funcionava “sense llicència” i el funcionament de la qual “no ho permet el pla d’usos”.
De fet, Rabassa ja ha apuntat que a la Rambla “no podran ser-hi mai” i per això ha desincentivat a l’empresa a tornar a intentar obrir, perquè els ha advertit que, amb el pla d’usos a la mà, “no cal que ho lluitin gaire, la resposta serà que no”. A més, ha assenyalat que en contra del que haurien defensat des de l’empresa torronera, “no és cert que el procediment habitual sigui primer obrir i després tramitar la llicència, perquè per obrir cal tenir llicència”, i per això ha defensat l’actuació policial de dijous a l'establiment: “Ens vam veure obligats a fer-lo tancar”. Rabassa s’ha expressat així de contundent aquest dilluns al matí, en el marc de l’inici de la reurbanització de la Rambla, on també ha estat taxatiu respecte als antics ocellaires: “Han de marxar”.
Desallotjament de clients
El passat 29 de setembre a primera hora del matí, agents de la Guàrdia Urbana van procedir a precintar la botiga de l’empresa Torrons Vicens situada a la Rambla, per no tenir llicència. L’establiment, de grans dimensions i que anteriorment estava ocupat per la marca de roba Desigual, va obrir a l’estiu en un espai privilegiat de la rambla de Canaletes, cantonada amb el carrer de Santa Anna. En aquella ocasió, Rabassa ja va assenyalar que Torrons Vicens no havia fet cas dels requeriments municipals i això va comportar el tancament policial i, prèviament, el desallotjament dels clients que hi havia a l’establiment en aquell moment.
Cal tenir en compte que el Pla d'usos de la Rambla, aprovat a finals del 2014 i que és diferent del Pla d’Usos de Ciutat Vella, conté una regulació específica per fomentar la implantació de botigues d’indústries culturals mentre que restringeix i limita les activitats hoteleres, de restauració, i d’oci nocturn, de les quals ja hi ha gran saturació al passeig. A més, el pla també vol fomentar la qualitat de les activitats de restauració, alhora que limita la implantació de nou comerç alimentari i els habitatges d’ús turístic.