Centenars de persones han participat aquest dijous en una concentració contra l'Ajuntament de Barcelona pel desallotjament de la Tancada, un centre social ocupat ubicat en l'edifici de l'antiga escola Massana del Raval, on vivien 37 persones. La protesta, convocada pel Sindicat d'Habitatge de Ciutat Vella, l'Organització Juvenil Socialista (OJS) i l'espai Antiga Massana, ha acabat amb cops de porra i càrregues policials contra els manifestants. Les entitats convocants han compartit vídeos del moment a les xarxes socials, en els quals es pot veure a antiavalots de la Guàrdia Urbana donant cops de porra i empenyent els manifestants. 

Els concentrats s'han trobat a la plaça Vicenç Martorell, on es troba la seu del Districte de Ciutat Vella, cap a quarts de set del vespre. Sota crits de "PSC, desnonadors" o "gent sense cases i cases sense gent" han carregat contra el govern municipal de Jaume Collboni i, concretament, contra el tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, al qual han acusat "d'augmentar els desnonaments" a la ciutat. "El desnonament d'avui no és un fet aïllat, és un dels passos del Pla Endreça", han insistit. En un moment de la concentració hi ha hagut un enfrontament amb els efectius de la Guàrdia Urbana que custodiaven la seu del Districte de Ciutat Vella, quan la part de darrere del grup de protestants ha començat a empènyer la part del davant i els agents han repel·lit l'avanç a cops de porra.

Els protestants, que també han denunciat que les polítiques "classistes i racistes" de la formació socialista "contribueixen a la privatització de l'espai públic, l'encariment del districte i l'expulsió dels veïns", han decidit tot d'una convertir la concentració en una manifestació, i han començat a caminar per traslladar la protesta fins a l'Ajuntament de Barcelona.

Desallotjament de La Tancada després de mesos de tensió

El desnonament de La Tancada s'ha produït aquest dijous al matí per ordre judicial després de mesos de tensió entre Albert Batlle i els membres de l'espai ocupat. Un dispositiu policial en què ha participat un centenar d'agents de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Nacional ha desallotjat l'edifici de propietat municipal, que va ser ocupat el 2018 i on actualment vivien més de 30 persones immigrades en situació irregular. Les entitats convocants han assegurat que les persones que ocupaven l'edifici no tenien, ni tenen, una alternativa habitacional i han negat que el consistori els oferís cap opció. "Al contrari, s'ha demanat l'assistència a serveis socials en repetides ocasions, des de diversos col·lectius i sempre s'hi han negat, adduint al fet que no tenien papers", han lamentat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!