Els treballadors de l’Ajuntament de Barcelona estan cridats a fer vaga el dijous 27 de juny, una convocatòria liderada pel sindicat CGT i que compta amb el suport d’Intersindical, en protesta pels resultats d’una auditoria de la Sindicatura de Comptes que posa en dubte tres components del salari ordinari: el complement d’experiència professional; el complement d’equiparació A1, i la paga d’assistència i puntualitat d’abril. Segons un comunicat d’Intersindical conegut aquest dimarts, hi ha el risc que l’interventor de l’ajuntament no signi la pròxima nòmina i en aquest escenari, “perillen des de 200 fins a 500 euros mensuals (segons categoria) per cada treballadora a més de la paga d’abril”.

A més, l’esmentat comunicat apunta que “l'acord entre l'administració i CCOO i UGT fa que els treballadors de l'Ajuntament de Barcelona perdin drets laborals i també seguretat jurídica en el cobrament íntegre del salari”, i apunten com a “efectes no desitjats” de l’informe de la sindicatura que “fins ara els complements eren salari i, a partir d’ara, amb una avaluació negativa (“no adequada”) aquests complements no es cobraran”. “Un altre efecte és que dependrem dels gerents per cobrar una part del salari que és un dret individual i no subjecte a condició”, apunta el comunicat d’Intersindical. “La Intersindical estem en contra d’aquestes avaluacions  i volem que s’esmeni aquest acord assegurant el cobrament íntegre dels salaris actuals per tota la plantilla municipal”, apunta el mateix sindicat, que se suma així a la convocatòria de vaga del 27 de juny.

Per la seva banda, CGT ja va fer públic un comunicat el passat 18 de juny, on convocava la vaga pel dia 27 de juny després d’una assemblea de treballadors del 12 de juny on es va votar a favor de l’aturada. Segons el comunicat de CGT, l’informe de la Sindicatura de Comptes “afectaria la paga d’abril, el complement d’experiència professional i l’equiparació a A1” en tant que interpreta que “suposadament són conceptes irregulars”. En aquella assemblea, després que la plantilla expressés el seu desacord amb la mesura proposada per l’administració i davant de la “poca oposició dels sindicats de concertació, es va decidir, amb un resultat del 97%, anar a la vaga”.

Per tot plegat, la CGT apuntava que rebutja que “es toqui el nostre sou i menys que depengui de la discrecionalitat dels nostres caps”, ja que considera que aquesta possibilitat “pot esdevenir un factor coercitiu, risc d’imparcialitat i la pressió que comporta treballar sotmeses a una avaluació” i apunten que “hi ha alternatives que no depenen de la subjectivitat d’algú pel pagament d’aquests conceptes”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!