El fotomosaic ‘El món neix a cada besada’ ha aparegut vandalitzat segons han denunciat usuaris de les xarxes socials, que lamenten que algú hagi pintat diverses lletres i dibuixos sobre d’aquesta singular obra d’art que des del 2014 forma part d’un dels murs de la plaça d’Isidre Nonell, al Barri Gòtic (districte de Ciutat Vella de Barcelona). Segons ha difós la usuària de twitter @bruixa_avorrida el grafit hauria aparegut en les últimes hores, probablement aquest mateix dilluns. Segons es veu a la imatge algú ha pintat sobre el mural del petó sense cap mirament sobre l’obra artística, situada en un racó poc conegut del centre de Barcelona.

En concret, el mosaic està situat a la plaça Isidre Nonell, situada entre l’avinguda de la Catedral i el carrer Duran i Bas, ben a prop de la plaça del Vuit de Març i les restes de l’antic aqüeducte romà de Barcelona.  ‘El món neix a cada besada’ va ser realitzat pel fotògraf Joan Fontcuberta i el ceramista Toni Cumella el 2014 en el marc de les celebracions del tricentenari del 1714, a partir de milers de fotografies de lectors del diari ‘El Periódico’ que van enviar les seves imatges per constituir el mural a partir del tema ‘Viure lliure’. Jugant amb els colors de les 4.000 fotos finalistes, Fontcoberta va donar forma a dues boques fent-se un petó.

El fotomosaic està format per 4.000 tessel·les de ceràmica, distribuïdes en 50 files per 80 columnes i es va instal·lar en un mur de la plaça d'Isidre Nonell amb una primera intenció que l’obra fos efímera, però finalment es va deixar de forma permanent. El mural va ser inaugurat el 3 de juliol del 2014 per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias i conté la següent inscripció: “Aquest fotomosaic mural ha estat realitzat amb la contribució voluntària de milers de ciutadans que han aportat imatges personals interpretant el lema "moments de llibertat". El projecte forma part de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714 a Barcelona. El soroll d'un petó no és tan ensordidor com el d'un canó, / però el seu ressò dura molt més. Oliver Wendell Holmes”.

Tot i tractar-se d'una obra recent, el mural s'ha convertit per mèrits propis en una de les icones artístiques del centre de Barcelona i un espai habitual per fer-se selfies per part dels milers de visitants que rep cada dia, afavorit pel fet d'estar situat en un espai tranquil tot i estar envoltat d'espais força transitats com l'avinguda Catedral, el Portal de l'àngel i la Via Laietana.