Mig miler de vehicles de transport amb conductor (VTC) protesten aquest divendres al matí pels carrers de Barcelona contra la nova llei per regular el transport de viatgers en vehicles de fins a 9 places que està preparant la Conselleria de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat. La d'aquest divendres és la segona de les tres manifestacions convocades per Unauto VTC —l'associació majoritària del sector—, el Sindicat Lliure de Transport (SLT) i l'Associació Aurora Catalana, després de la convocada el passat 11 d'abril. La marxa ha arrencat a la cantonada del carrer Numància i l'avinguda Diagonal, recorrerà aquesta via fins als voltants de l'estació de Sants i finalitzarà davant la Conselleria de Territori i està previst que s'allargui tres hores i mitja. La protesta avança amb un petit sector a peu i la resta en vehicle fent sonant els clàxons, i conclourà amb una concentració davant de Territori. 

Manifestació VTC / Foto: Carlos Baglietto
Manifestació de les VTC a Barcelona / Foto: Carlos Baglietto

Les protestes de les VTC

Les entitats convocants demanen el cessament de l'“assetjament institucional” a les VTC, la paralització de la nova llei i l'inici de negociacions amb el sector. Representants del sector denuncien que s’han assabentat del projecte per tercers i, en tot cas, estimen que aquest “deixaria sense feina uns 4.000 conductors” que actualment operen a Barcelona.

Manifestació VTC / Foto: Carlos Baglietto
Manifestació de les VTC / Foto: Carlos Baglietto

El secretari d'organització i administració del sindicat SLT, José María Cazallas, ha denunciat la situació en què es troba el sector i ha criticat el líder d'Élite Taxi, Tito Álvarez, per fer befa que el cap de setmana passat s'havien parat centenars de VTC per “aparentment, una ordre seva”. Cazallas ha afirmat que els conductors es troben en una situació “insuportable d'assetjament per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona”. A més, ha reiterat que encara desconeixen l'esborrany de la llei que es pretén aplicar i, de moment, “no ens han tingut en compte per a res”. En aquest sentit, ha reclamat a la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, que “ens faci cas i ens tingui en compte”. Cazallas ha reclamat que les “llicencies que estan operant puguin treballar perquè ara mateix hi ha 4.000 treballadors que es quedaran al carrer”. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!