T'agradaria potenciar les teves funcions cognitives? Alguns aliments són beneficiosos per al cervell i la memòria i eviten el deteriorament cognitiu i els trastorns neurodegeneratius, vinculats amb l'envelliment cerebral.
Les neurones poden i han d'estimular-se de diferents maneres al llarg de la vida, i l'alimentació és una bona manera d'aconseguir-ho.
Aquests 6 aliments beneficiosos per al cervell i la memòria no han de faltar als teus apats diaris. Tot el que menges pot influir en l'estructura i la salut del cervell. És a dir, una dieta rica en aliments beneficiosos per al cervell no només l'estimularà, sinó que potenciarà les teves funcions cognitives, a curt, mitjà i llarg termini.
Per millorar la teva capacitat cognitiva, segueix una dieta rica en nutrients, com àcids grassos i omega-3
Una dieta rica en els següents aliments beneficiosos per al cervell i la memòria pot contribuir a millorar la funció cerebral i prevenir malalties neurodegeneratives.

6 aliments que has d'incloure sempre en la teva llista de la compra
Espinacs
Els espinacs són rics en vitamina E i àcid fòlic. Aquestes propietats s'associen a una reducció de l'índex de tumors i cèl·lules canceroses, així com a l'alentiment de l'envelliment neuronal.
Peix blau
Peixos com la tonyina, el verat, el salmó i les sardines es denominen peix blau i són una important font d'omega-3 i àcid docosahexaenoic (DHA).
La xocolata negra
Conté cacau, amb molts flavonoides, que és un tipus d'antioxidant. Els antioxidants milloren la salut del cervell perquè protegeixen aquest òrgan de l'estrès oxidatiu causat pels radicals lliures.
Cereals
Cereals com l'arròs integral, l'ordi, el blat, la civada, el pa i la pasta integrals són rics en vitamina E, una altra vitamina beneficiosa per a la salut del cervell. Els cereals són una bona base per preparar els teus menjars o per acompanyar-les i millorar les funcions cognitives.
Verdures
Les crucíferes són una bona font de fibra i nutrients que beneficien el funcionament del cervell. El bròcoli, per exemple, conté glucosinolats, substàncies conegudes per descompondre els isotiocianats, que disminueixen l'estrès oxidatiu i redueixen el risc de malalties neurodegeneratives.
Soja
Els aliments derivats de la soja són una important font de polifenols (isoflavones) que aporta antioxidants, disminueix el risc de demència i millora les funcions cognitives durant l'envelliment.