El gimnàs és, quant a informació, el més semblant als mercats medievals: tothom es dedica a opinar sobre metodologia però només un parell de persones saben quina és la correcta. En aquest sentit, alguns especialistes expliquen que abans de preguntar a un amic, o a algú que coneguis en sala, acudeixis|vagis a un professional titulat, preparat per ensenyar-te i guiar-te en la teva vida fitnes. Aquests són set consells que hauries de tenir en compte quan estiguis entrenant.

Posar-se en mans d'un especialista és clau per millorar resultats

1. No sacrifiquis la tècnica per augmentar el pes

Per molt pes que aixequis, si no realitzes el moviment amb la tècnica correcta l'únic que aconsegueixes és repartir aquest pes entre tots els músculs que estàs movent o amb els que t'estàs ajudant, fins i tot pots arribar a lesionar-te. Prova de posar-te menys pes i aixeca'l, únicament, amb el múscul que estiguis treballant.

2. Fixa't en els teus genolls quan facis esquats

L'esquat és un exercici molt important i molt efectiu per treballar el tren inferior. Se sol fer amb una barra de pes a sobre de les espatlles perquè la musculatura d'activi i respongui davant d'aquest estímul. La manera correcta de realitzar aquest exercici és imaginant-me que m'assec en una cadira cap enrere amb l'esquena recta. De tal manera, que el genoll no supera la línia de les puntes dels peus. D'aquesta forma, no comprometem meniscos i
ens assegurem no tenir a curt termini aquesta condromalacia rotular tan corrent entre els esportistes.

Gimnàs
Gimnàs

3. No t'oblidis de la fase excèntrica del moviment

La contracció té tres fases, concèntrica (escurçament), isomètrica (sense moviment, com aguantar un pes) i excèntrica (elongació del múscul aguantant una càrrega, com tornar a la posició de braços estirats en curl de bíceps). Els resultats no només s'aconsegueixen durant la fase concèntrica. És a dir quan s'aixequen els pesos, sinó també en la fase excèntrica, quan baixen.

4. La cinta de córrer no sempre és bona opció

Aquest aparell produeix moltíssim impacte a nivell articular, repercutint negativament en el maluc, els genolls i els turmells. L'el·líptica i la bicicleta, per exemple, són molt menys lesives.

5. Estira!

Si no estires, el múscul no es relaxa, i si no es relaxa no es recupera, si no es recupera no pot treballar amb la mateixa càrrega els dies següents. Per això, resulta beneficiós anar al fisioterapeuta cada dos o tres setmanes i realitzar exercicis d'estirada.

6. Menja prou (i de forma saludable)

Sense dieta no hi ha resultats. I és que l'alimentació és clau per aconseguir progressos tant a nivell estètic, com en l'entrenament.

7. I descansa

El sobre entrenament és un dels errors més comuns al gimnàs. Sempre que s'entrena, es trenquen fibres musculars. I perquè aquestes fibres creixin i s'endureixin es necessita un descans. Perquè el cos aconsegueixi crear fibres noves més joves i forts que les anteriors. Si no descanso estic entrenant amb les mateixes fibres que he debilitat en l'entrenament anterior.