Les dietes i diferents formes d'alimentació que sorgeixen en el present, són cada vegada més variades. La majoria són aliments ben coneguts de tota la vida però que prenen protagonisme en unes o altres dietes.

És complicat valorar quin és la dieta que millor pot resultar per a l'organisme de l'ésser humà. Tanmateix això té també molt a veure amb la nostra genètica si som més homo sapiens o més Neardental. Això podem determinar-ho realitzant uns estudis de l'ADN. L'organisme d'aquelles persones que tinguin més percentatge de Neardental tindrà una predisposició més gran per la carn dins de la dieta.

Recordem que l'ésser humà és omnívor i per tant té la possibilitat de menjar pràcticament qualsevol aliment al seu abast. Ara bé, una cosa és que puguem menjar de tot i una altra és l'aportació nutricional i com sent al nostre organisme cada tipus d'aliment.

L'ésser humà és omnívor

Hi ha moltes intoleràncies que deriven d'un abús de certs aliments per als quals l'organisme no està genèticament preparat com és el cas del gluten o dels productes lactis. Els vegetals, que no poden defensar-se dels seus depredadors de manera física, presenten unes defenses en forma química que cridem antinutrients. Tot ésser viu té el seu mecanisme de defensa per sobreviure de qualsevol depredador. L'ésser humà pot bregar amb alguns d'aquests antinutrients o «verins» però hi ha qui millor i qui pitjor i d'allà surten les intoleràncies o al·lèrgies a certs aliments.

Hi ha moltes persones que sent veganes han hagut d'abandonar aquest estil de vida per haver fet malbé el seu aparell digestiu.

Dieta

Plantes com grans, llegums, gluten, etc.. són altes en tòxics naturals i danyen el nostre organisme si n'abusem. Una manera de comprovar això en el nostre propi organisme és deixar de banda aquest tipus d'alimentació durant diverses setmanes i observarem com el cos es desinflama i ens sentim més lleugers.

Hem de ser conscients que els vegetals, cereals, etc. no ens aportaran gaire nutrició perquè no estem preparats per a ells. Això sí, som omnívors i per tant podem arribar a extreure algunes coses dels vegetals consumint-los de manera adequada.

Els productes animals, tanmateix, no tenen aquestes defenses químiques que presenten les plantes. A més, són productes que es processa a l'estómac i l'intestí prim. Es desfan gràcies als àcids i enzims que tenim i passen al corrent sanguini directament aportant només nutrició. Els vegetals, que no poden ser digerits com aquells amb gaire fibra per exemple o el gluten, passen directament a l'intestí gruixut per ser rebutjats i allà fermenten podent produir-nos problemes importants.

Per tant, el més recomanable és escoltar i observar el nostre organisme i ser conscients de què és el que millor ens asseu a cada un. També és possible que uns vegetals siguin més favorables que d'altres. De manera que us recomanem començar una alimentació conscients per tenir una bona salut.