Malgrat que el desenvolupament tecnològic i farmacèutic dels últims 100 anys ha crescut de forma exponencial, actualment tenim més malalts que en el passat, i el que és més preocupant, en edats més primerenques, com a exemple tenim el càncer en els nens, infarts als 20 o 30 anys, etc.
Llavors Com va fer la humanitat per arribar a ser una de les espècies més capaces del món, quan no existia la medicina i la tecnologia?
La diferència entre un aliment alcalí o àcid aquesta determinada pel pH
Quan la ciència fa una anàlisi de l'evolució de la humanitat, al llarg de més de 5 milions d'anys, troba que l'única manera de curar-se i recuperar la salut és, i ha estat, a través de l'alimentació. Sí, el que mengem és la millor i la més antiga teràpia de curació al nostre planeta, sempre que sigui una alimentació alcalina (la que dona prioritat a verdures i fruites). Nodrir al nostre cos amb aliments alcalins és necessari per aconseguir un retorn al bàsic si parlem de menjar.
La diferència entre un aliment alcalí o àcid aquesta determinada pel pH (potencial d'hidrogeno). El pH òptim per als humans és de 7.4.
L'organisme humà lluita constantment per mantenir el pH en 7.4, per dalt o per sota d'aquest rang s'obren portals que afavoreixen o frenen la degeneració cel·lular; una cosa tan senzilla com l'absorció de nutrients.
Quins són els aliments alcalins?
Alguns dels aliments alcalins que podem trobar són les fruites, verdures i fins i tot grans i llavors com les nous, ametlles, llavors, etc. El cogombre, l'alvocat, el bròcoli, l'api, la col arrissada, l'albergínia, els nabius, les figues, entre d'altres, són aliments altament alcalins.
Les carns tant blanques (pollastre o peixos) com vermelles (cap de bestiar, porc, etc.), són relacionats més com a aliments àcids, és a dir, menys alcalins.
En quines quantitats podem consumir aliments alcalins i aliments àcids?
- Aliments àcids: Consumeix-los ocasionalment (2 a 4 vegades per setmana) o sí vols consumir-los diàriament, que siguin només un 20% del total dels aliments que consumis el dia.
- Aliments Alcalins: Consumeix-los diàriament! assegura't que almenys sigui el 80% del total de la teva alimentació; en relació de 2 parts de verdura per 1 de fruita.
Del 80% dels teus aliments alcalins, almenys el 60 % ha de ser completament cru (smoothies, sucs, amanides, etc.) i un 20 % cuit (guisats de verdures, o simples verdures al vapor, etc.).
- Aliments molt alcalins: Consumeix-los periòdicament en etapes de més estrès laboral o personal, o mínim cada 3 vegades a l'any per períodes d'1 a 3 mesos de consum, de preferència amb assessoria d'un especialista.