Saps que són moltes les vitamines amb què convivim cada dia. Totes elles tenen una sèrie de beneficis que convé descobrir, per això ara ens centrarem en la vitamina B3. Potser a priori no és en una de les que més pensem però també és necessari, i molt, el tenir-la en compte.
Per això, gens com descobrir quins són els seus beneficis al nostre cos, quin tipus d'aliments la porten i a més, què ocorreria si comptem amb una deficiència de la mateixa. A partir d'ara ja sabràs com incorporar-la a la teva dieta perquè cuidi cada centímetre de tu.
La vitamina B3 transforma els aliments en energia
Què fa la vitamina B3 al nostre cos
Si sabem que la necessitem, és el moment de fer-nos la pregunta de què és el que realment fa la vitamina B3 per nosaltres. Doncs bé, se'l coneix com a niacina i és una dels grans ajuts que té el cos perquè és la responsable del bon funcionament de l'aparell digestiu així com dels nervis i fins i tot de la pell. És una de les vies fonamentals que s'encarrega de transformar els aliments en energia. Són les que s'encarreguen d'aprofitar tant les proteïnes com el calci, a més de donar-li millor funcionament a les hormones. Així que per tot això ja sabem que som davant d'una altra de les bases principals per al nostre cos.

Quins aliments contenen la vitamina B3
Pots fer-te un menú del més variat gràcies a aquesta vitamina, perquè apareix en diferents tipus d'aliments. Una cosa que ens encanta perquè així podrem gaudir de més opcions.
- Entre els peixos, els que més quantitat de vitamina B3 tenen són la tonyina així com les anxoves i sense oblidar-nos del peix espasa.
- Si ens passem a la carn, també tens varietat perquè si vols les carns blanques llavors el pollastre i la seva part de pit comptarà amb aquesta vitamina. Ja que en ella tens gairebé un 63% de la quantitat diària recomanada. Però també la trobaràs en la vedella, que per 100 grams de la mateixa també obtindràs una quantitat similar d'aquesta vitamina.
- Esclar que la fruita seca també són una altra part important de la nostra alimentació, en quantitats moderades. En aquest cas ens quedem amb els cacauets. Aquests tenen minerals a més de vitamines com l'E o l'àcid fòlic.
- El segó d'arròs o de blat també compta amb vitamina B3. Encara que és cert que si pensem en les quantitats, serà el primer que aporti més.
- Els ous tenen una infinitat de vitamines. En aquest cas, la vitamina B3 es concentra a la clara del mateix.