El meló és una fruita deliciosa que està disponible a totes les parts del món. La seva temporada sol coincidir amb l'estiu, encara que algunes varietats s'aconsegueixen ben entrat l'hivern. A més d'un sabor deliciós està ple de propietats nutricionals que són molt beneficioses per a l'organisme, per la qual cosa és un ingredient comú en tota mena de postres, amanides, sopes fredes i batuts.
La temporada del meló arriba amb l'estiu
- El meló amb prou feines arriba a les 40 calories per cada 100 grams.
- Proporciona molta fibra, proteïnes, vitamines del grup C, B i K i minerals com el potassi o el magnesi. I té un 0% de greixos, pel que és perfecte per a dietes d'aprimament.
- Els folats i altres substàncies presents en el meló (té aprox. un 8% de la quantitat diària recomanada en 150 g) poden ajudar a cuidar la nostra salut òssia.
- La vitamina C del meló pot reforçar el sistema immunològic i ajudar-nos a tenir una pell més sana i suau, que recuperarà part de la fermesa de la joventut. Fins i tot pot protegir-la dels rajos ultraviolats del sol!
- La fibra del meló pot facilitar els processos digestius i fer que anem al bany com un rellotge, una cosa especialment útil en persones que pateixen restrenyiment.
- És ric en electròlits (a més d'ensucris naturals) pel que és interessant especialment després d'exercici físic intens, esportistes i menjar postentrenament.
- I finalment parlarem de la luteína i la zeaxantina, dues substàncies antioxidants presents en el melón5 que podrien frenar l'envelliment cel·lular i podrien ajudar-nos a millorar la salut ocular.

Perquè aquest estiu no et quedis sense idees, et donem algunes opcions de batuts amb meló:
1. Batut de Meló amb Iogurt, cremós i ideal per a nens
Ingredients
- Un meló.
- Dues cullerades de iogurt natural.
- Mig vas de llet semidesnatada.
- Opcional: Edulcorant o sucre al gust (evita aquest últim si estàs a dieta).
Preparació
- Comencem tallant el meló per la meitat per partir-lo a rodanxes. D'aquesta forma serà més còmode treure la closca i les llavors. El trossegem perquè sigui més fàcil de batre.
- Posem la polpa trossejada al vas de la batedora o liquadora sense sobrepassar el límit màxim permès.
- Agreguem les dues cullerades de iogurt natural i mig vas de llet semidesnatada, encara que pots canviar-la per llet de soja o la que prefereixis.
- A continuació, el triturem tots fins a obtenir un líquid de consistència lleugera i aspecte uniforme.
- Posem el batut al frigorífic perquè es refredi.
2. Batut o Liquat de Meló i Poma, Fàcil i Ric
Ingredients
- Una tassa de meló (uns 150 o 200 grams aproximadament).
- Una poma verda mitjana.
- Un vas de llet sencera, semi o desnatada. Si ho prefereixes, pots substituir-lo per alguna beguda vegetal, aigua o gel picat.
- Sucre o edulcorant al gust.
- Opcional: un cogombre petit.
Preparació
- Li traiem la pell i les llavors al meló i el tallem a trossos.
- Rentem la poma i la trossegem, rebutjant el cor central. És millor deixar-li la pell perquè aquí hi ha molts dels seus nutrients, però pots pelar-la si ho desitges.
- Si utilitzes cogombre a la recepta, també el pelem i tallem.
- Llancem tota la fruita trossejada en un recipient apte per a la batedora, així com el vas de llet, el sucre i el cogombre.
- Batem durant uns segons fins a obtenir un líquid homogeni i sense grumolls.
- Pots modificar la cremositat afegint més meló, llet o gel picat fins que quedi al teu gust.
3. Batut de Meló i Pinya, sabor tropical
Ingredients
- Una tassa de quadradets de meló, entorn dels 200 grams.
- Una tassa de trossets de pinya.
- Una cullerada de mel, encara que el sucre morè també li va genial. Estàs a dieta? Utilitza edulcorant sense problemes.
- Opcional: una mica de gel picat per donar-li un toc granissat molt refrescant.
Preparació
- Comencem amb el meló. Li traiem la pell i les llavors i el tallem a quadradets fins a omplir una tassa.
- Seguim amb la pinya. També hem de pelar-la i tallar-la a trossos fins a assolir uns 200 grams. Ambdós tipus de fruita es poden trobar als supermercats fresques, netes i tallades, la qual cosa ens estalvia molt treball.
- En un vas de batedora llancem el meló, la pinya i la cullerada de mel.
- A continuació batem durant uns segons perquè els ingredients s'integrin.
- Ja hem finalitzat el nostre batut de meló i pinya tropical! El millor és servir-lo en el moment decorat amb una rodanxa de fruita.