Per aconseguir resultats en la teva rutina de gimnàs és tan important l'entrenament com l'alimentació, sobre tot allò que menges o beus just després de l'exercici. Una de les formes més ràpides per ingerir els nutrients que necessites és a través de batuts, i el de civada i plàtan és un dels millors. A continuació t'explicarem com preparar aquest tipus de batut, que no et portarà més de 5 minuts i és excel·lent per al teu postentrenament.
Un batut del més complet quant a nutrients
Les propietats del plàtan i la civada
Segur que has sentit que el plàtan i la civada són bons per a l'organisme però, exactament, per a què? Comencem pel plàtan, una fruita rica en vitamines B6 i C, àcid fòlic, magnesi i potassi que segur que has vist menjar molts esportistes després de fer exercici, com per exemple els tennistes.
Entre les seves propietats més destacades hi ha:
- Reduir les rampes musculars.
- Ajudar a alleujar problemes d'ansietat i irritabilitat.
- Regular el sistema digestiu.
- Reduir els nivells de colesterol.
- Aportar energia, ajudant a recuperar la fatiga i l'esgotament.
- Reduir el risc a tenir infarts.
- Alleujar els dolors de la menstruació.
Per la seva part, la civada sembla que s'hagi posat de moda amb la recent conscienciació sobre la nostra salut, però fa molt temps que es mengen en pobles i civilitzacions de tot el món. Es coneix com la reina dels cereals pel seu alt contingut en proteïnes, vitamines i hidrats de carboni i en el teu dia a dia t'ajuda a:
- Reduir els líquids del cos i els quilos de més.
- Disminuir el colesterol dolent.
- Prevenir i alleujar el restrenyiment.
- Protegir contra l'arterioesclerosi, l'infart i la hipertensió.
- Augmentar la libido.
- Aportar sacietat, de manera que disminueix la gana durant un temps.
- Reduir les probabilitats de patir càncer de mama o de còlon.
Batut de civada i plàtan: Els ingredients
Trobaràs moltíssimes variants per acompanyar la civada i el plàtan als teus batuts. La nostra recomanació, per a una persona, és que utilitzis els següents ingredients:
- Un quart de tassa de flocs de civada.
- Un plàtan madur, ja que resulten més dolços que quan són verds.
- Un iogurt grec sense sucre.
- Mitja tassa de llet desnatada, de soja o ametlles.
- Un rajolí de mel.
Entre alguns dels ingredients que també li solen afegir aquelles persones que busquen augmentar la massa muscular trobem les clares d'ou. És necessari que estiguin fetes perquè el teu cos les assimili bé.
Si busques donar-li un toc final, també li pots empolvorar una mica de canyella una vegada que ja estan tots els ingredients batuts.
Com elaborar un batut de civada i plàtan?
Una vegada que tens a la teva disposició els ingredients només fa falta barrejar-los en una liquadora. Liqua'ls durant un parell de minuts, fins que no quedin grumolls, i afegeix-li més llet si veus que queda molt espès. Si ho prefereixes, pots posar els flocs de civada en remull durant unes hores abans (o deixar-los a la nit) per estovar-los i inflar-los.
Retira l'excés d'aigua i uneix els flocs als altres ingredients. Això ajudarà a digerir-los millor i a donar-li un sabor més lleuger al teu batut de civada i plàtan.