Quan fem esport, tan important és l'exercici per si mateix com la nostra alimentació. En aquest sentit molts experts ja ens han advertit que tant el que mengem abans de l'entrenament com el que mengem després és de gran importància per ajudar el nostre organisme tant en la preparació com en l'execució i la recuperació de l'activitat esportiva. En primer lloc l'àpat preentrenament ens permet adquirir una quantitat de glucogen més gran a les cèl·lules musculars i així podrem rendir millor durant la pràctica esportiva. D'altra banda, quan es tracta d'alimentar-nos després de l'entrenament, necessitem nutrients que s'hagin pogut fer servir durant l'activitat i així poder reposar-nos de la millor forma.

Els nutrients són clau per recuperar-nos

Per a això els batuts o smoothies són uns acompanyants perfectes, ja que els ràpids i fàcils de preparar, a més d'incloure molts nutrients que ens ajudaran. Hi ha algunes receptes que hem volgut compartir perquè tinguem més idees a l'hora de preparar els nostres apats preentrenament i postentrenament.

Batut casolà de proteïnes amb gust de plàtan:

Per a aquesta primera recepta que volem compartir necessitarem 100g de formatge fresc batut desnatat, 150g de plàtan, 250ml de llet desnatada i 70g de civada. Podem afegir proteïna de la que utilitzem, en funció de les nostres necessitats i els nostres objectius.

bat

Batuts amb plàtan, una excel·lent opció.

Elaborar-lo és molt senzill, i només hem de liquar el plàtan trossejat amb la llet, el formatge i la civada. Com sempre, aquests batuts es poden adaptar a nosaltres, i si ens agraden més dolços podem afegir per exemple canyella o mel, així com refrescar-lo amb uns gels. En relació amb la proteïna, com diem la podem afegir en funció de la que utilitzem, tanmateix el formatge fresc batut ja és per si mateix una font de proteïna, amb la qual cosa aquest batut és molt complet amb aquesta combinació d'ingredients.

Smoothie de plàtan i raïm:

En aquest cas continuem apostant pel plàtan com un dels ingredients principals, i és que els seus nutrients són molts i ens ajuden tant pre com a postentrenament. Aquest batut, menys consistent, també li podem afegir proteïna en cas de necessitar-la, i és perfecte beure'l fred i acabat de fer, per a la qual cosa només haurem de picar el plàtan i liquar amb la resta d'ingredients. El podem conservar un parell d'hores a la nevera si no ho prenem tot, la qual cosa pot ser interessant de vegades.