La polenta, segurament n'has sentit a parlar, és un aliment molt popular a Itàlia que ha anat agafant presència a la resta del món. La polenta conté carbohidrats i fibra i és un aliment molt saludable.
Què és la polenta?
La polenta no deixa de ser unes farinetes elaborades a partir de pols de blat de moro.
Sol consumir-se en forma de farinetes espesses, que s'obtenen a partir de la cocció de la sèmola de blat de moro en aigua. La seva elaboració és lenta, i pot necessitar un temps de 30 minuts de cocció per estar llesta i deliciosa. La polenta permet molts ingredients per crear plats i versions diferents, a més, es pot prendre més o menys espessa segons els gustos. A més, en ocasions, se li pot afegir nata o mantega per fer-la més cremosa.
Un aliment molt popular a Itàlia
Beneficis de la polenta
A continuació, us expliquem quins són els beneficis de la polenta.
- És bona per mantenir una bona digestió: com hem dit, la polenta té una gran quantitat de fibra, i és un aliment que es digereix fàcilment. És un aliment que pot prendre tant pel dia com a la nit, encara que a la nit és beneficiós ja que ens ajuda a regular l'intestí. Ens ajuda a generar moviments intestinals beneficiosos per reduir el restrenyiment.
- Enforteix els ossos: en contenir bona part de calci, ens ajuda a enfortir els ossos i afavoreix el desenvolupament d'aquests i el seu creixement.
- És bona per a la pell: l'alt contingut en vitamines i el betacarotè, és perfecte per millorar la nostra pell i augmentar les nostres defenses.
- Manté els nostres nivells de sucre estables en sang: la polenta proporciona bons nivells de sucre el que ens permet tenir energia durant més temps.
![Polenta Polenta](/uploads/s1/37/89/37/29/polenta_15_630x420.jpeg)
Com es prepara la polenta?
La polenta es pot preparar mitjançant un procés molt senzill, encara que és bastant lent:
- Necessites escalfar aigua en una olla.
- Una vegada que trenqui a bullir, afegeix la polenta i no deixis de remoure constantment ja que podria pegar-se en el fons.
- Una vegada que estigui la polenta deixa anar, redueix el foc i es cuina a poc a poc sense parar de remoure.
- Quan adquireixi una consistència adequada, pots afegir herbes aromàtiques, nata o mantega.
- L'ideal és que la cocció duri almenys 30 minuts perquè es quedi perfecta i amb la millor textura.
A continuació et diem com pots combinar-la, perquè mai no et cansis de prendre-la:
- Pots cuinar la polenta amb brou de verdures o amb brou de pollastre en comptes d'aigua. En absorbir l'aigua podràs donar-li ja un sabor deliciós a la teva polenta si la cuines amb diferents brous.
- Pots acompanyar la teva polenta amb verdures i carn magra estofada, així crearàs un menjar complet i saborós.
- És possible elaborar postres amb polenta, en aquest aspecte hauràs d'afegir-li sucre, encara que no és l'opció més saludable de totes.
- Les postres no són la millor opció per alimentar-nos, per la qual cosa si tries fer unes postres amb polenta, ves amb compte amb el sucre afegit i no t'excedeixis amb les quantitats.