La polenta, segurament n'has sentit a parlar, és un aliment molt popular a Itàlia que ha anat agafant presència a la resta del món. La polenta conté carbohidrats i fibra i és un aliment molt saludable.

Què és la polenta?

La polenta no deixa de ser unes farinetes elaborades a partir de pols de blat de moro.

Sol consumir-se en forma de farinetes espesses, que s'obtenen a partir de la cocció de la sèmola de blat de moro en aigua. La seva elaboració és lenta, i pot necessitar un temps de 30 minuts de cocció per estar llesta i deliciosa. La polenta permet molts ingredients per crear plats i versions diferents, a més, es pot prendre més o menys espessa segons els gustos. A més, en ocasions, se li pot afegir nata o mantega per fer-la més cremosa.

Un aliment molt popular a Itàlia

Beneficis de la polenta

A continuació, us expliquem quins són els beneficis de la polenta.

  • És bona per mantenir una bona digestió: com hem dit, la polenta té una gran quantitat de fibra, i és un aliment que es digereix fàcilment. És un aliment que pot prendre tant pel dia com a la nit, encara que a la nit és beneficiós ja que ens ajuda a regular l'intestí. Ens ajuda a generar moviments intestinals beneficiosos per reduir el restrenyiment.
  • Enforteix els ossos: en contenir bona part de calci, ens ajuda a enfortir els ossos i afavoreix el desenvolupament d'aquests i el seu creixement.
  • És bona per a la pell: l'alt contingut en vitamines i el betacarotè, és perfecte per millorar la nostra pell i augmentar les nostres defenses.
  • Manté els nostres nivells de sucre estables en sang: la polenta proporciona bons nivells de sucre el que ens permet tenir energia durant més temps.
Polenta

Com es prepara la polenta?

La polenta es pot preparar mitjançant un procés molt senzill, encara que és bastant lent:

  • Necessites escalfar aigua en una olla.
  • Una vegada que trenqui a bullir, afegeix la polenta i no deixis de remoure constantment ja que podria pegar-se en el fons.
  • Una vegada que estigui la polenta deixa anar, redueix el foc i es cuina a poc a poc sense parar de remoure.
  • Quan adquireixi una consistència adequada, pots afegir herbes aromàtiques, nata o mantega.
  • L'ideal és que la cocció duri almenys 30 minuts perquè es quedi perfecta i amb la millor textura.

A continuació et diem com pots combinar-la, perquè mai no et cansis de prendre-la:

  • Pots cuinar la polenta amb brou de verdures o amb brou de pollastre en comptes d'aigua. En absorbir l'aigua podràs donar-li ja un sabor deliciós a la teva polenta si la cuines amb diferents brous.
  • Pots acompanyar la teva polenta amb verdures i carn magra estofada, així crearàs un menjar complet i saborós.
  • És possible elaborar postres amb polenta, en aquest aspecte hauràs d'afegir-li sucre, encara que no és l'opció més saludable de totes.
  • Les postres no són la millor opció per alimentar-nos, per la qual cosa si tries fer unes postres amb polenta, ves amb compte amb el sucre afegit i no t'excedeixis amb les quantitats.