De la civada s'ha escrit molt. I és que és un d'aquests aliments que va evolucionar de ser una moda passatgera o aliment de temporada en un herbolari recòndit. A convertir-se en un aliment disponible (i demandat) durant tot l'any i en tots els supermercats. Per què? Perquè es tracta d'un d'aquests 'superaliments' que haurien de formar parteix de la nostra alimentació, i més si fem esport. A continuació t'exposem cinc dels seus beneficis que potser encara no coneixies:

El motiu primari pel qual és aconsellable per a tota persona i en especial per a aquelles que practiquen esport amb regularitat és per la seva gran aportació de fibra soluble i insoluble respecte als cereals més processats i altament ensucrats

Beneficis de la civada

Font de fibra

El principal avantatge i el motiu primari pel qual és aconsellable per a tota persona i en especial per a aquelles que practiquen esport amb regularitat és per la seva gran aportació de fibra soluble i insoluble respecte als cereals més processats i altament ensucrats. Una cosa que, a més, col·labora a mantenir una regularitat adequada anant al bany evitant la clàssica astringència que provoquen els canvis en l'alimentació.

Poder sadollant

Juntament amb l'anterior, la seva aportació de fibra té com a conseqüència que la civada adquireixi un alt poder sadollant i regulador de la funció gastrointestinal. Ajuda a no tenir gana en les dietes amb objectiu pèrdua de pes.

civada
 

Sense sabor

Sí, aquest també és un avantatge. Un gran benefici és que no té gust de res. Quan deixem de consumir els més processats ens adonem compte que són aliments molt dolços, o molt salats, o amb sabors realment potents. Quan la menjada de veritat, la menys processada, té sabors més discrets més assumibles per a les persones que no li agraden gaires aliments. Es tracta d'un aliment saludable, i amb un sabor que no desagrada a la majoria dels que ho proven.

Fàcil de combinar

La civada combina amb tota mena de sabors. La pots afegir a suc de taronja natural amb polpa perquè l'entrada de sucre al corrent sanguini sigui més seqüencial i en sadolli més. I també la pots prendre amb cafè acabat de fer. Perquè amb la calor s'estovi més i agafi més volum per estar mig cuita. La pots coure del tot amb aigua calenta i prendre-la en format de farinetes, o es pot moldre i fer truites integrals amb farina de civada i ou. Pot afegir-se a lactis com batuts, iogurts, llet o formatge batut. Augmentant la sacietat i proporcionant una cosa de què els lactis manquen: fibra vegetal insoluble. En definitiva, hi ha centenars de possibilitats!

Com la fruita, millor sencera

D'aquesta forma, el mateix procés digestiu no només ens treu la gana sinó que gasti energia extra en la seva digestió. Si el seu processat el realitza una batedora no té tants beneficis respecte a altres fonts d'hidrats de carboni d'origen cereal.