Són molts els estudis que semblen indicar que fer una becaina després de dinar aporta molts beneficis per a la salut i la ment. Per tant, fer la migdiada tindrà un efecte beneficiós en el teu benestar i pot augmentar el teu estat d'alerta, la teva concentració o la teva productivitat.
Molts estudis sobre la migdiada
La migdiada també sembla tenir un origen fisiològic, ja que és una conseqüència natural del descens de la sang després dels menjars copiosos, la qual cosa provoca somnolència. A continuació descobrirem exactament quins són els dos efectes beneficiosos de fer una migdiada per a la nostra salut psíquica.
1. Millora la memòria
La Universitat d'Haifa (Israel) i el laboratori del Son del Centre Mèdic Sheba (Tel Aviv) van demostrar que la migdiada aporta beneficis a la memòria. Aquest estudi, en col·laboració amb investigadors del Departament de Psicologia de la Universitat de Montreal (Canadà), va concloure que la migdiada té una funció important en la consolidació de la memòria i l'aprenentatge.

2. Incrementa la teva capacitat per aprendre
Complementant els efectes positius en la teva memòria, fer una migdiada també reporta efectes positius en la capacitat d'aprenentatge. La Universitat de Califòrnia va aportar evidències que en descansar la ment durant la migdiada, estem ajudant el nostre cervell a aprendre més coses després de despertar.
En la mateixa línia, la investigació duta a terme per la Universitats d'Harvard i la Universitat de Nova York va comprovar que fer una migdiada curta millora de manera considerable la memòria i l'aprenentatge, però a més, té un efecte positiu sobre l'humor.
3. Fer la migdiada i treballar millor
Segons estudis de la NASA, fer una migdiada millora l'estat d'alerta, el rendiment, redueix els errors i accidents en el treball. En aquest estudi, realitzat als seus pilots i astronautes, es va trobar que una migdiada de 26 minuts és capaç d'augmentar fins a un 35% el rendiment i un 55% el nivell d'alerta.
Si la "becaina" és de 40 minuts millora l'estat d'alerta fins i tot en un 100%. L'atenció i el temps de reacció també semblen beneficiar-se de la migdiada segons un estudi de Kimberly Cote, professora i neuropsicòloga a la Universitat de Brock. Segons el seu estudi, les persones que no fan ús d'aquest "moment de relax", poden sentir-se més fatigats, tenir una probabilitat més alta de prendre males decisions i un risc més gran de patir accidents laborals. Les migdiades poden augmentar l'estat d'alerta en el període immediatament després de la migdiada, i aquest estat es pot estendre fins i tot unes hores més tard el dia.