La quinoa no és un cereal com el blat, sinó una llavor amb un poder nutricional excepcional per a esportistes. Per què? Perquè, a més d'altres beneficis, és alta en proteïna, evitant l'abús de proteïna animal i suplements proteics.

El consum de quinoa està creixent en l'àmbit de la nutrició esportiva gràcies al seu contingut en proteïnes d'elevat valor biològic, els 9 aminoàcids essencials per a l'ésser humà i hidrats de carboni saludables de baix índex glucèmic. Encara que també inclou vitamines del grup B, indispensables per millorar el rendiment esportiu, minerals com el manganès, ferro, calci, fòsfor zinc i coure i greixos saludables. Amb una perfecta quantitat de fibra!

Tot això avalat a més pel creixent interès a nivell general d'apostar per una millor alimentació per part de la població, que veu com els mals hàbits a nivell alimentari són una de les causes més comunes de malalties a diferents nivells.

Cada vegada volem alimentar-nos de forma més correcta

Quinoa, un 'superaliment'

En definitiva, un 'superaliment' que, juntament amb els llegums ,constituye la millor font sostenible de proteïna vegetal. És el més semblant a la llet materna a nivell nutritiu. I amb opcions com les que ja trobem al mercat, es pot aconseguir quinoa instantània sense renunciar al natural. Tot avantatges.

Quinoa

El seu equilibri nutricional afavoreix la síntesi de proteïnes musculars, construcció de massa magra i satisfà les necessitats de l'esportista millorant el rendiment i la recuperació. I el més important, és un aliment natural i ajuda a disminuir el consum de proteïna animal, que sol ser excessiu en esportistes.

A més, la quinoa instantània és una font d'ecdyesteroides, els quals tenen un efecte positiu a la pell, massa òssia, muscular i que afavoreixen la disminució del greix corporal. I el millor de tot, és un bon preentrenament però un excel·lent recuperador per després d'entrenar.

En el cas de la versió instantània, es dissol perfectament en aigua, llet, begudes vegetals, liquats de fruites i verdures. I a més pot utilitzar-se com a farina per cuinar. En definitiva, un superaliment que podem utilitzar en multitud de plats i en molts moments del dia, amb la qual cosa no tenim excuses per no apuntar-nos a la tendència de la ingesta de quinoa. Amb l'arribada dels mesos calorosos, pot ser un excel·lent afegit als nostres batuts de fruita i verdura.

El que també ha provocat el seu auge és que cada vegada vegem en xarxes socials algunes receptes on la quinoa és una part fonamental del resultat final, amb el que t'animem que naveguis una mica per nodrir-te (mai millor dit) d'idees per incloure la quinoa en el teu dia a dia.