Pot ser que el kale no et soni de res, però és, sens dubte, el vegetal tendència dels més paladars més foodies. Es tracta d'una verdura que pertany a la família de les cols arrissades i que gràcies a les seves propietats s'ha convertit en un altre dels superaliments que no poden faltar en la nostra dieta.

Encara que molts consideren que estem parlant d'un nou aliment, el kale és la manera en què els americans anomenen la col als Estats Units, país en el qual el seu consum és en plena ebullició. Fins fa pocs anys aquesta verdura anava destinada a alimentar animals, però tan aviat com es van anar coneixent els seus beneficis, es va traslladar a les nostres taules. El seu consum a l'altre costat de l'Atlàntic ha despertat tantes passions que li han dedicat un dia propi el mes d'octubre: el National Kale Day.

Aquest aliment es caracteritza pel seu elevat contingut en vitamina C, E, A i K, i és una bona font de ferro. Per si fos poc, la seva riquesa en fibra i en proteïnes i la seva baixa aportació energètica, resulta un aliment molt aconsellable per sadollar l'organisme en dietes per perdre pes.

Un aliment ric en minerals

Finalment, el kale també resulta un gran aliment per a esportistes, atesa la seva riquesa en minerals i vitamines amb poder antioxidant que poden ajudar-nos a reposar després de realitzar grans esforços, així com per les seves importants propietats curatives.

Kale

Receptes amb kale

Igual com les bledes, els espinacs i moltes altres verdures, el kale pot menjar-se tant fresc com cuinat i d'ell pot aprofitar-se tot: des de la fulls fins a les tiges.

El més habitual és prendre'l natural, després d'haver-lo rentat bé sota l'aixeta. Molts experts recomanen no passar-se amb l'aigua perquè poden perdre's moltes de les seves propietats, vitamines i minerals, però és cert que la verdura mal rentada pot portar altres problemes més perillosos, especialment en nens i dones embarassades.

La nostra recomanació és que inclogueu, en la mesura possible, el kale com un complement més de les vostres amanides, utilitzant-lo com un enciam o vegetal més que combina a la perfecció amb altres vegetals de menor acidesa. Una possibilitat seria barrejar aquesta col amb fulles d'espinac, fruita seca, magrana, una mica de blat de moro, o amb tot allò que acostumis a afegir a les teves amanides, on les opcions són moltes i variades.

Si al contrari preferim menjar-lo cuinat, l'èxit estarà garantit si elaborem una recepta de kale al costat d'altres verdures, a tall de saltejat. El pots acompanyar d'uns bolets, una mica de pernil, o deixar volar la teva imaginació