Encapçala la llista dels aliments amb propietats antioxidants, té un alt contingut de vitamina C, és una increïble font de fibres i fins i tot de serotonina. Estem parlant del cacau, un poderós superaliment que tots hauríem de tenir sempre a mà. Però ull! perquè quan parlem de cacau, molts pensen immediatament en una rajola de xocolata: error! Les xocolates industrialitzades tenen molt sucre refinat, llet i gairebé tot... menys cacau. El nostre consell (com gairebé sempre) és treure el processat de la teva vida i apostar pels aliments en la seva forma natural. Aviat t'acostumaràs al sabor (real) del cacau i no voldràs cap altra cosa.

El cacau és una excel·lent font de magnesi

El cacau, a més de tenir un sabor deliciós, és també un dels superaliments més complets:

Font de Magnesi: el cacau cru li regala al nostre cos alts continguts de magnesi, que és un mineral necessari perquè l'organisme funciona adequadament

Antioxidants: el cacau encapçala la llista d'aliments amb més contingut antioxidant: protegeix el mal cel·lular i estimula la regeneració.

Colesterol: el consum de cacau contribueix a disminuir els nivells de colesterol dolent (LDL) i augmentar el bo (HDL).

Ajuda al bon humor: aquest superaliment conté triptòfan, un aminoàcid que afavoreix la producció de serotonina, un neurotransmissor que produeix la sensació de felicitat. Per això el cacau és un aliat a l'hora de combatre l'ansietat, irritabilitat i depressió. És també un potent afrodisíac.

Usos cosmètics: la mantega de cacau és molt utilitzada en la cosmètica. És un potent hidratant (presenti a moltes mascaretes per al cabell o bàlsams labials) i també ajuda a disminuir la cel·lulitis.

Cacau

A més del cacau en pols, existeixen moltes altres maneres de consumir aquest superaliment.

La mantega de cacau: és perfecta per a usos cosmètics però també es fa servir a moltes receptes com a substitut de l'oli o de la mantega.

Les llavors de cacau: són ideals per donar-li un toc original a les teves postres, esmorzars o berenars. Si li afegeixes llavors de cacau als teus pancakes, gofres o muffins saludables, aconseguiràs un resultat espectacular.

Una altra bona opció és prendre'l com a beguda. Utilitza el cacau en pols per crear les teves pròpies mescles o recorre a algunes de les barreges que pots trobar a les moltes receptes que trobaràs a internet.