El cafè verd ha estat el motiu d'estudis recents i els investigadors afirmen que és una substància meravellosa per a la pèrdua de pes. Aquesta substància, que és rica en àcid clorogènic, ha demostrat tenir molts altres beneficis per a la salut.

És possible consumir-lo en càpsules (els denominats "extractes de cafè verd"), líquid, crema i, per descomptat, en grans del mateix fruit al natural, molent-los i preparant una infusió amb aquests. Així mateix, és possible trobar al mercat uns xiclets masticables amb extractes del mateix aliment.

Un tipus de cafè menys conegut però amb beneficis

Diferències entre el cafè verd i el cafè negre

El cafè és una de les begudes més consumides, tanmateix, moltes vegades demanem un cafè en un bar i no sabem el que estem prenent. El cafè verd i el cafè negre tenen el seu origen als grans de la planta del cafè, però ambdós passen per un procés diferent abans de la seva comercialització.

El cafè negre es torra i per això aporta aquesta aroma i matisos i té aquest color fosc. En canvi, el cafè verd no passa per un procés de torrat. S'envasa directament abans de la seva total maduració. Aquesta diferència causa que hi hagi dissemblança en el color, el sabor i la propietats.

Grans de cafè verd

Beneficis del cafè verd.

Però... quins són els beneficis d'aquesta substància? Per què és bo prendre-la? A continuació pots trobar alguns motius per consumir cafè verd.

1. Millora el sistema immunològic

Els grans del cafè verd són molt eficaços en la millora del nostre sistema immunològic. A causa de l'aparició de potents protectors contra els radicals lliures, virus i fongs, aquesta substància ajuda el nostre cos a eliminar tota mena d'elements tòxics i nocius. En conseqüència, notarem una millora en la nostra salut general.

2. Efecte antiedat

Els grans de cafè verd també són coneguts per contenir alts nivells de compostos volàtils, ja que no necessiten sotmetre's al procediment de torrat i, per tant, romanen al cafè. L'àcid gamma-aminobutíric (GABA), la teofilina, el galat d'epigalocatequina, etc. són alguns d'aquests ingredients que poden ajudar-nos a mantenir la nostra salut cutània i evitar l'aparició d'arrugues.

3. Disminueix el risc de càncer

El cafè verd disminueix el risc de càncer i fa que el cos sigui més receptiu al tractament d'aquesta malaltia. Els estudis han demostrat que l'àcid clorogènic té un efecte beneficiós per al tractament i la lluita contra el càncer de mama, segons compta el Journal of Inorganic Biochemistry. De nou, un altre dels grans beneficis d'aquest aliment per a la nostra salut.

4. Elimina substàncies que danyen el cabell

Prendre cafè verd també ajuda a lluir un cabell millor. El contingut dels antioxidants dels grans de cafè verd són beneficiosos per al nostre cabell, ja que ens ajuden a lluitar contra elements tòxics i nocius perquè el nostre cabell es mantingui fort i sa.