La canyella és una planta originària de Sri Lanka i pertany a la família de les lauràcees. L'espècia que s'obté d'ella també porta el mateix nom. El més comú és trobar la canyella és algunes receptes ja sigui en pols o en algunes barretes, així com per aromatitzar algunes postres tan típiques com el tiramisú, o fins i tot per al cafè. Trobem una infinitat de receptes en les quals la canyella té el seu paper, i és que té un sabor dolç però no conté gaire sucre, amb la qual cosa és ideal per a la nostra dieta.
La canyella s'ha utilitzat com a medicina
Aquesta espècia s'ha utilitzat també com a medicina des de l'antiguitat perquè és rica en propietats que són molt beneficioses per a tot l'organisme. I és que és d'ajuda per als qui pateixen de colesterol alt, un símptoma de malaltia cardiovascular, i de diabetis. Es compten per milers les persones que al voltant de tot el món pateixen aquestes malalties, i els remeis naturals cada vegada estan més a l'ordre del dia per ajudar-nos a millorar dels nostres problemes.
Tots els beneficis de la canyella:
La canyella és un bon antiinflamatori i té propietats antibacterianes. Només aquests dos motius són suficients per prendre canyella amb certa regularitat, encara que això no és tot, ja que segons estudis recents, aquesta espècia és capaç d'actuar sobre el colesterol i el sucre en sang, reduint-los i ajudant així als nostres nivells de salut i benestar.
Segons un experiment de l'Associació Americana de la Diabetis, un grup de persones va ingerir només uns grams de canyella al dia durant mesos, i els resultats van revelar que els nivells de sucre en sang descendeixen. I això només amb unes dosis d'1,3 a 5 grams al dia, una quantitat petita i que tots podem incloure en el nostre dia a dia.
Com dèiem anteriorment, la canyella també actua com a reductor del colesterol negatiu per al nostre cos. A més, la canyella també és un aliat per disminuir els triglicèrids i, per tant, del colesterol a nivells generals. Tot això ens ajuda a prevenir les malalties cardiovasculars, un tipus de malalties molt esteses a tot el món.
Finalment, la canyella també ens ajuda en les digestions: una de les propietats de la canyella per a la salut és que ajuda a millorar la digestió, evitant les flatulències, el mal d'estómac o la inflor abdominal, per ser un antiinflamatori natural. D'altra banda, la canyella redueix qualsevol símptoma que provoca el còlon irritable perquè estimula l'àcid gàstric i millora la flora intestinal.