La canyella és una espècia que, al contrari que la majoria de les que podem trobar a la nostra cuina, s'utilitza principalment en plats dolços, postres, tes o cafès. L'origen de la canyella se situa a Àsia, concretament a Sri Lanka i s'extreu de les branques d'un arbre de fulla perenne, d'uns 10 a 15 metres d'altura, conegut comunament com a canelo.
L'origen de la canyella se situa a Àsia
Avui t'expliquem alguns dels seus usos perquè puguis treure-li el màxim partit a aquest aliment i, a més, els seus principals beneficis que, sens dubte, en sorprendran molts.

Propietats de la canyella
Aquesta espècia aporta múltiples beneficis a l'organisme, entre els que destaquen:
- És un potent anticoagulant i afavoreix la circulació
- Té un efecte relaxant que ajuda a agafar el son
- Ajuda a controlar el sucre en sang a les persones diabètiques
- Contribueix a la reducció del colesterol
- Reforça el sistema immunitari
- Té un poder aprimador que afavoreix la pèrdua de pes
Usos de la canyella
Després de llegir totes les seves propietats medicinals, possiblement vulguis saber quina és la millor manera d'incorporar-la a la teva dieta. A continuació exposem algunes de les maneres més senzilles de fer-ho:
- Agrega-la al teu cafè, al teu te o al teu porridge de l'esmorzar
- Empolvora-la sobre fruites tallades com a poma, pera o plàtan
- Enforna unes galetes preparades partint de canyella i civada
- Utilitza-la per donar un toc diferent d'un guisat de cuscús i carn
- Assaona amb ella uns filets de pollastre o gall dindi
- Ruixa-la a sobre d'unes batates tallades a rodanxes abans d'enfornar-les