A tots ens venen de gust de tant en tant unes barretes energètiques casolanes, genials com a mossada saludable, riques en nutrients i fibra, i... Molt fàcils de fer! T'animes?

Les barretes de cereals, quan són naturals i sense sucres afegits, són l''snack' perfecte per sortir d'un conflicte, recuperar després d'una carrera o gaudir d'un dolç al llarg de la jornada. Per això, i per no haver de recórrer a les que venen als supermercats, carregades de sucre i greixos saturats, et proposem tres receptes molt fàcils per fer a casa. A més, són també ideals per a mitja tarda abans d'anar al gimnàs.

Les barretes són ideals a qualsevol hora del dia

3 receptes de barretes a què no et podràs resistir:

Barretes de dàtils i civada

Desossar els dàtils (uns 300 grams) i posar-los en un bol amb aigua tota la nit. Al matí següent, els batem amb una mica d'aigua fins que formin una massa més o menys consistent (no líquida). Mentre batem, anem afegint la civada, unes dues o tres tasses, depenent de la consistència que volem que tinguin les barretes. Una vegada tinguem la massa, la col·loquem en una superfície per refredar, preferiblement vidre. De manera opcional, també es pot empolvorar una mica de civada per sobre, per donar-li més textura a les barretes. Ara hem de ser pacients. L'últim pas serà posar la massa a la nevera i deixar-la reposar entre dos i tres hores abans de poder tallar-les en forma de barretes.

Barretes

Barretes de muesli casolà

Per fer-la necessitarem forn. Per començar, posem 100 grams de mantega en una paella, juntament amb 100 grams de mel i uns altres 100 de sucre morè i removem fins que el sucre quedi dissolt. Quan això passi, traiem la paella del foc i afegim dos o tres tasses de flocs de civada, 50 grams de nous picades i uns altres 50 d'ametlles picades. Si et ve de gust, també pots afegir altres ingredients com a coco ratllat, trossos de galeta o llavors. Una vegada llista la barreja, només queda col·locar-la sobre el paper vegetal i escalfar-la entre vint i trenta minuts a 200ºC al forn. En treure-les, les tallem en forma rectangular.

Barretes de xoco-civada

Posem en un cassó a foc lent durant deu minuts 50 grams de mantega, 50 grams de xocolata, 120 grams de farina de civada i una culleradeta de mel. Anem removent la barreja, donant-li temps perquè es fongui tot. Si ho prefereixes, també existeix l'opció d'afegir altres ingredients com a coco ratllat o passes. Novament, només fa faltar abocar la massa sobre el paper vegetal i escalfar-la uns trenta minuts a 180ºC al forn i ja les podrem tallar en forma de barretes.