Coneixes el Power Walking? És un dels millors exercicis per combatre el sedentarisme, un malament que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) qualifica com «un problema de salut pública mundial».
En les següents línies t'expliquem en què consisteix, quins beneficis reporta per al teu benestar i com posar-lo en pràctica.
Un exercici ideal per als més reticents a córrer
Què és el Power Walking?
Caminar és un acte mecànic que tots fem diàriament, però factors com les presses o l'estar pendents del mòbil fan que cada vegada caminem pitjor, i que el nostre cos es ressenti.
El Power Walking recupera l'atractiu de caminar per plaure: consisteix a caminar de manera activa mentre som conscients de com ens movem. Per a això cal fer atenció a elements com la postura, la respiració, l'activació abdominal, la trepitjada o el ritme de la caminada.

Quins beneficis té per a la salut?
En tractar-se d'una activitat a mig camí entre caminar i córrer, pot practicar-la qualsevol persona, amb independència de la seva edat, la seva condició física o el seu nivell d'activitat.
- És un exercici que involucra tot el cos, reforçant en gran manera la musculatura del tren inferior i el core o zona central.
- L'impacte contra el terra és menor que en el running, la qual cosa ajuda a protegir les nostres articulacions.
- A la pràctica s'alternen intervals d'intensitat, controlant la freqüència cardíaca i ajudant a millorar el sistema respiratori i cardiovascular.
- En haver de centrar-nos en el nostre cos i moviment, deixem que el nostre cervell descansi i deixi de pensar en el treball o en les nostres preocupacions, reduint l'estrès i l'ansietat.
Com es posa en pràctica?
En el Power Walking hi ha d'haver una activació major que quan caminem. El primer pas és adoptar una postura correcta:
- Elonga l'esquena, evitant arquejar la columna.
- Mantén la mirada endavant.
- Porta les espatlles cap a baix i cap enrere, separant-los de les orelles.
- Obre el pit i activa abdomen per protegir la zona lumbar.
Una vegada corregida la postura, és hora de posar-se en moviment:
- Els braços doblegats s'han de moure alternativament, acompanyant el moviment de cos amb un balanceig.
- Les trepitjades han de ser rodones de taló a punta, de manera que sempre hi hagi un peu en contacte amb el terra.
- Alterna intervals intensos, seguits d'intervals de recuperació (per exemple, 1 minut caminant a ritme alt, i 2 minuts de recuperació a ritme mitjà).
- L'important és mantenir les pulsacions entre el 65% i 70% de la nostra freqüència cardíaca màxima, jugant amb intervals de treball.
- Una sessió sol durar entre 45-60 minuts, durant els quals no deixarem de caminar.
- Quan acabis, dedica 5 minuts a fer estirades.
Igual com en qualsevol altre esport, podem dissenyar sessions més o menys intenses en funció del nostre nivell de partida. Pots començar practicant l'exercici 20 minuts durant 4 dies a la setmana, i a poc a poc anar incrementant la seva durada i intensitat.