Durant els últims anys la tendència mundial és la de cuidar l'alimentació, una cosa molt positiva a tots els nivells. Un dels aspectes clau per a això és revisar els edulcorants que prenem, sense cap dubte. Entre les alternatives que trobem, el sucre de coco és una de les opcions més interessants, de la qual hem volgut conèixer algunes característiques. A nivell general, el que podem destacar és que no incrementa el nivell de glucosa a la sang, i és una font de minerals i vitamines del grup B.

Un aliment ric en vitamines del grup B i altres nutrients

Les vitamines i els minerals de la palma de coco es mantenen, ja que el material no passa a través de processos industrials i, per tant, aquest tipus de sucre és més nutritiu. Amb potassi, magnesi, zinc, ferro i vitamines B1, B2, B3 i B6 (com dèiem abans, és ric en vitamines del grup B), el sucre de coco té un baix índex glucèmic tal com comentàvem, afavorint aquells que tenen diabetis. Els seus principals components són, respectivament, sacarosa (70 a 79%), fructosa (9%) i glucosa (3%).

Es pot destacar que, malgrat ser més natural i tenir molts beneficis i vitamines, el sucre de coco no és menys calòric que el sucre refinat. Tanmateix, les calories del sucre refinat són buides, ja que no conté vitamines ni nutrients. Aquest sucre pot reemplaçar a la refinada en les mateixes proporcions, ja que té el mateix poder edulcorant per als que necessitin el seu poder com a edulcorant. D'altra banda, el sucre de coco és conegut com l'edulcorant més sostenible del món.

coco

El sucre de coco, un complement ideal

I com el prenem? El sucre de coco pot ser consumit de la forma més comuna, és a dir, com a substitut natural del sucre blanc o marró, en més o menys la mateixa quantitat. Es pot utilitzar en receptes tali com sucs, tes i pastissos, a més d'una multitud d'altres opcions que podem trobar entre l'àmplia varietat de receptes online que trobem.

Finalment, es pot destacar que el sucre de coco té quantitats modestes d'un tipus de fibra, anomenada inulina, que pot tenir efecte prebiòtic, alimentar la microbiota intestinal i a més ens pot ajudar a regular els nivells de sucre en sang. Un altre avantatge d'aquest edulcorant que actualment no es consumeix gaire a Espanya, però que poc a poc es va obrint pas amb la tendència de menjar cada vegada de forma més sana i revisant el que consumim.