Si et parlem de betarraga o betabel segurament no tinguis gaire clar que ens referim. Ara, si et dic que avui parlarem de la remolatxa, de la qual analitzarem les seves propietats d'un aliment imprescindible per mantenir la teva salut, això ja són figues d'un altre paner.
Origen i Procedència de la remolatxa un aliment singular:
Per deixar de banda ràpidament els tecnicismes puntualitzarem que parlem de l'espècie Beta Vulgaris L. planta descendent de la família de les Amarantàcies de la qual es creu que procedeix d'Itàlia. Cosina germana d'una altra espècie silvestre, medicinal i no comestible, en aquest cas denominada Beta Marítima L. la procedència del qual també se situa als mars del sud d'Europa així com al nord de l'Àfrica.
Podem trobar remolatxa en diferents varietats, entre les quals destaquen la remolatxa blanca i la remolatxa vermella, si bé ambdues són molt consumides, de les quals aprofitem tant l'arrel com les fulles, la remolatxa vermella és la que trobem normalment per a consum quotidià i la blanca sol anar destinada a la producció de sucre o alimentació de bestiar.
En temps remots ja es consumia remolatxa encara que és a partir del segle dinou quan va començar a destinar-se més en exclusiva per a la indústria sucrera i en l'extracció d'alcohol.
Podem trobar remolatxa en diferents varietats, entre les quals destaquen la remolatxa blanca i la remolatxa vermella

Si ja t'estàs preguntant com ens ajuda, aquí van algunes de les seves propietats:
1 - Aliment "contra el càncer":
Una de les primeres virtuts que trobaràs en buscar en què pot ajudar-te el consum de remolatxa estarà relacionat amb l'adjectiu d'anticancerós. L'atribuir aquest poder gairebé miraculós ve gràcies a la seva gran riquesa en flavonoides, principalment per la betaïna, el pigment vermell tan característic de la remolatxa.
Hi ha estudis que diuen que el seu consum inhibeix i prevé l'aparició de tumors.
2 - La remolatxa com a font de ferro:
Aquí les dades són precises, i és que per cada 100 grams de remolatxa trobem 0,8 mg de ferro. A més de ser una font formidable de vitamina C, el que fa que l'absorció del ferro augmenti.
Si bé hi ha altres aliments amb més ferro, la seva riquesa en àcid fòlic la converteix en l'aliment per excel·lència per tractar aquests dèficits.
Això fa de la remolatxa l'aliada perfecta en casos d'anèmia. Gràcies a la seva gran quantitat de folats (àcid fòlic) vitamina B9, vitamina que només es troba en els vegetals i que és fonamental a l'hora de produir glòbuls vermells.
3 - Remolatxa a l'hora de mantenir el cor sa i jove:
Una vegada més l'àcid fòlic és l'encarregat de nodrir el nostre cor gràcies a la remolatxa i els seus efectes antioxidants.
Aliment cardiosaludable, ric en fibra, antioxidants, potassi, vitamines del grup B (no B-12 ull), ens beneficia a l'hora de disminuir el colesterol, redueix la hipertensió i ens neteja les artèries, reduint la possibilitat d'accidents cardiovasculars com infarts o ictus.