Molts de vosaltres estareu comprovant en aquestes dates que fins i tot controlant el vostre entrenament, us trobeu més fatigats. I és que no té a veure res el bé o molt que us hàgiu esforçat al llarg del curs, amb l'al·lèrgia a determinades substàncies presents en el medi ambient.
L'al·lèrgia pot produir rinitis (inflamació de la membrana de mucosa del nas causat per l'al·lèrgia a les gramínies, pol·len, pols i altres substàncies que es troben en l'aire que respirem) o asma. Aquestes redueixen notablement la nostra eficiència respiratòria. Fins i tot el nostre rendiment, fins al punt d'haver d'abandonar l'activitat.
L'al·lèrgia pot produir rinitis o asma
El tractament, sempre és recomanable que sigui a través d'un metge.
Al·lèrgia i exercici
Quan realitzem exercici hem de mantenir els orificis nasals el més nets possible per facilitar l'entrada d'oxigen. A més, la utilització d'alguns medicaments (sempre sota prescripció mèdica) pot ajudar a millorar i obrir els esmentats orificis. La hidratació en aquest aspecte també jugués un paper fonamental.

També és important conèixer en quines hores hi ha una concentració de pol·len més gran en l'aire per programar les sessions d'entrenament d'acord amb això i entrenar en les millors condicions possibles. Pel que a això respecta, la concentració és més gran en el matí, es redueix al migdia i s'incrementa novament cap al tard.
Tot i així, sempre és difícil determinar en quina hora hi haurà una concentració de pol·len més important en l'aire. Per això és recomanable mantenir-se al corrent d'això cada dia per a així triar la millor hora per exercitar-se. En cas de no poder adaptar-te, el millor és realitzar les activitats al gimnàs o en un recinte tancat.
Hidratació
D'altra banda, no només podrem entrenar si cuidem la hidratació, l'espai en què ens exercitem i les franges horàries. Segons alguns estudis el propi exercici pot ajudar-nos a drenar de forma natural els orificis. Així com a reduir les possibilitats que s'obstrueixin per causes associades a l'al·lèrgia.
Per finalitzar, recordem que la nostra temporada d'entrenament s'ha sempre d'estructurar per cicles de major i menor volum i intensitat. Sempre a fi d'evitar el gens desitjat sobreentrenament. I en aquest sentit, recomano ser sempre previsor.
És a dir, si sabem que potser en aquesta temporada del curs hàgim de baixar durant un temps la intensitat dels nostres entrenaments, potser els cicles de més intensitat hagin de ser els previs i posteriors a aquestes setmanes. Ja que no podràs ni deuràs (per precaució) entrenar a alta intensitat.
Serà doncs de vital importància per a una temporada d'èxit tenir en compte els moments en què podràs anar a totes més. Així com els moments en què podràs fer-ho amb menys intensitat. Bé sigui per viatges, més volum de treball o, com en aquest cas, per una al·lèrgia o reacció exagerada a determinades substàncies de l'ambient que limiten el nostre rendiment.