L'obesitat és una malaltia crònica, és a dir, que avança a poc a poc. És produïda pel consum excessiu de greixos, sucres i carbohidrats, la qual cosa provoca l'acumulació de greix al nostre cos. Una altra causa és que la persona que té sobrepès o obesitat no realitza, o realitza molt poca activitat física en la seva vida diària, la qual cosa amb el pas de temps anem notant al nostre cos.

L'obesitat està relacionada principalment amb factors biològics, socials, culturals i psicològics. En el seu origen intervenen molts factors. Idealment el seu tractament ha de ser valorat de manera integral per un grup d'especialistes: mèdiques/us, nutriòlogues/us, psicòlogues/us i experts en activació física.

Diversos consells per adaptar al nostre dia a dia

És molt preocupant que a nivell mundial, el nostre país ocupa actualment el primer lloc en obesitat infantil i el segon lloc en adults. L'obesitat és un problema de salut a nivell mundial i nacional que va en augment així que|tal com passen els anys, afecta la salut de milions de mexicanes/us, i es veu reflectit en un alt cost econòmic per a les famílies i per a les institucions de salut.

El sobrepès i l'obesitat provoquen malalties cròniques i degeneratives tals com: pressió arterial alta, malalties del cor, altes concentracions de colesterol i triglicèrids, diabetis i inflamació en les articulacions i infertilitat.

La Fundació Espanyola de l'Aparell Digestiu (FEAD) ens adverteix que un aconseguir un pes correcte per a la nostra salut i mantenir-lo no només s'aconsegueix fent una dieta baixa en calories, sinó amb un canvi en el mode de vida que comporta una modificació en els hàbits d'alimentació per aconseguir una dieta més correcta i equilibrada, i fent que l'exercici físic formi part de la vida quotidiana.

Obesitat, un problema en la societat

A més, des de le FEAD ofereixen una sèrie de recomanacions per complir aquest propòsit de canvi dels hàbits:

1 - Respectar la quantitat dels aliments.

2 - Preparar sempre els plats de forma senzilla i sense fregits, arrebossats, arrebossats o guisats amb moltes salses.

3 - Servir el menjar en plats petits.

4 - Servir el menjar al plat i no deixar la font a la taula. A l'igual amb el pa i la beguda: posar a la taula només la quantitat recomanada.

5 - Beure abundant quantitat d'aigua al llarg del dia.

6 - Planificar els menús.

7 - Seleccionar aliments rics en fibra, com a verdura, cereals integrals o fruita sense pelar.

Així que aquests consells et poden ajudar per controlar el teu pes, una cosa que hauríem d'anar integrant a la nostra rutina diària i que amb el temps ens suposarà menys esforç.