Al llarg del temps, s'han anat creant mites i llegendes entorn de l'alimentació. Qüestions que es van transferint entre generacions, que en la majoria dels casos manquen de fonaments i que a més, poden resultar perjudicials per a la salut.

De fet, cada dia sorgeixen nous mites alimentaris, cada vegada menys versemblants i amb un gran risc en molts casos. Per això, a continuació fem caure aquests mites alimentaris i t'animem que consultis amb un nutricionista sempre que vulguis realitzar canvis en la teva alimentació. Ja que només així tindràs la seguretat d'alimentar-te i nodrir-te de la forma correcta.

A continuació fem caure algun dels mites alimentaris més estesos i coneguts. Els quins s'han estudiat i amb això, s'ha aconseguit determinar la seva inexactitud. Si els coneixes, pots eliminar-los de la teva vida amb total seguretat.

Mites sobre aliments molt diferents

Els ous i la seva relació amb el colesterol

De tota la vida s'ha dit que cal limitar el consum d'ous perquè són causants del colesterol. Una cosa que en el dia d'avui està demostrada que és incorrecta. Els ous són un aliment amb grans propietats nutricionals. Entre d'altres, aporten les proteïnes de millor qualitat, vitamines, minerals o greixos saludables. Per la qual cosa dins d'una dieta variada i equilibrada, pots consumir un ou cada dia sense que això suposi un risc per a la teva salut cardiovascular.

Mites
Mites

El sucre és necessari per al cervell, més mites alimentaris

Una altra de les creences més perilloses quant a alimentació, és que el cervell necessita sucre per funcionar correctament. La realitat és que el cervell necessita glucosa, que es pot consumir de moltes formes. El sucre refinat i els aliments que el contenen, que és manera menys saludable d'incorporar glucosa a l'organisme. La correcta, a través d'aliments que aporten carbohidrats saludables com els cereals integrals i els seus derivats, la fruita, els llegums, les verdures i hortalisses.

Una copa de vi al dia és bona per al cor

Aquesta és l'excusa perfecta per a aquells que volen prendre vi cada dia sense ser conscients dels perills que això comporta. D'una banda, el mite arriba perquè el vi conté antioxidants presents en el raïm, ingredient principal de la seva fabricació. Tanmateix, el consum d'alcohol de forma habitual pot ocasionar molts riscos per a la salut. Si vols beneficiar-te dels antioxidants, consumeix la fruita en la seva forma natural, com els nabius que són una gran font d'antioxidants.

Els adults no han de prendre llet

El que diuen els especialistes sobre això, és que no existeix cap evidència científica del que comporta aquest mite. L'associació entre els animals i els humans, és totalment incorrecta. El mite diu que l'humà és l'únic animal que continua consumint llet en l'edat adulta i que per això és un aliment no necessari. La realitat és que els animals i els humans s'alimenten de formes diferents.

La qüestió és que encara que la llet i els seus derivats no són un aliment necessari per a la dieta dels adults, ja que el calci i les vitamines d'aquest aliment es pot obtenir d'altres molts, el seu consum no resulta negatiu per a la salut. De fet, els estudis indiquen que les persones que consumeixen lactis i derivats tenen menor risc de tenir malalties que les que no els prenen.