Què hi ha millor que una bona migdiada després de menjar?. Doncs saber que, a més de descansar, et proporcionarà beneficis. Te n'expliquem quins.

Dormir forma part dels grans plaers de la vida. I la migdiada, per tant, és una manera d'allargar aquell moment de felicitat que acaba amb el despertador tots els matins. Aquesta 'estoneta més' que ens demana el cos abans del treball passa a convertir-se en un agradable i curt son a mitja tarda. Si tens la sort de poder fer-ho. Però això no és el millor. Quan es tracta de migdiades, la ciència ens dona suport.

Alguns estudies examinen la migdiada

Com de llarga ha de ser la migdiada?

Segons un estudi finançat per la NASA. La migdiada perfecta hauria de durar 25,8 minuts, els suficients com per desconnectar. És a dir, donar-nos un respir i no caure en un son massa profund que, al contrari, podria provocar-nos una sensació de més cansament en despertar. En comptes d'ajudar a reduir la fatiga.

Migdiades en el día a día

Prevé malalties cardiovasculars

"Si vostè pot fer migdiada, no ho dubti, faci-ho". Un estudi realitzat conjuntament per Harvard School of Public Health (HSPH) i the University of Athens Medical School (UAMS) a Grècia. Acaba amb aquesta recomanació que dormir migdiada podria disminuir el risc de mort per malalties coronàries fins i tot en un 37%.

Això sí, els experts advertien que per notar aquest efecte, s'haurien de fer aquestes 'becaines', com a mínim, tres vegades per setmana durant, almenys, mitja hora. Per què?. Perquè dormir rebaixa els nivells d'estrès, causa directament relacionada amb aquestes afeccions.

En aquest sentit, d'entre els 9.569 homes i les 14.112 dones que van participar, els que van notar en gran manera aquests beneficis van ser aquells els que, durant l'experiment, es trobaven treballant. I sí, també més estressats.

La solució si has pernoctat

Mitja hora de migdiada podria acabar amb els efectes negatius de la falta de son. Aquesta ha estat la conclusió d'un estudi de la Universite Paris Descartes-Sorbonne Paris Cite, a França. El líder de la investigació, Brice Faraut, va explicar que ho van comprovar després de restringir les hores de descans a onze homes joves (d'entre 25 i 32 anys). Després d'observar les conseqüències, va repetir el procés però permetent-los dormir, l'endemà, dues migdiades de 30 minuts.

Mentre que en la primera prova, tant la proteïna interleucina 6. Encarregada de combatre els virus. Com l'hormona de l'estrès, apareixien alterades, després d'aquella mitja hora de descans, ambdues van tornar als seus valors normals.

La importància del son

El descans no només és essencial per al correcte funcionament del nostre sistema hormonal. Sinó que influeix de manera determinant en la nostra salud,nuestro estat d'ànim i fins i tot el nostre pes.

En aquest sentit, els estudis consideren que dormir menys de 7 hores està relacionat amb malalties com l'obesitat i la diabetis. De fet, hi ha investigacions que assenyalen que les persones que no descansen prou tenen més gana, una dieta més pobra, alta en aliments processats, i tendència a acumular greix.