Entrenar o no entrenar? Durant l'embaràs, moltes dones no saben si haurien de continuar amb la seva rutina al gimnàs per por que pugui interferir en ell. T'expliquem com i per què l'exercici no el perjudica.

En el moment en què una dona comença el seu embaràs l'assalten milers de dubtes. I una d'elles, si es tractava d'una persona activa, és si seguir o no fent exercici. Centenars d'estudis recolzen l'activitat física en les embarassades, aconsellant activitats com caminar, nedar, fer ioga i, fins i tot, musculació.

Cada trimestre de l'embaràs té les seves particularitats

Per què?. Perquè el cos de la futura mama experimenta nombrosos canvis durant el transcurs de l'embaràs. I aquests requereixen un considerable esforç físic que, mitjançant l'entrenament, pot tornar-se més senzill. Per això és aconsellable la realització d'activitat física durant tot el procés. Un bon condicionament físic pot resultar crucial en el part. Tenint en compte que durant els tres primers mesos és quan es formen els òrgans vitals del fetus. L'embarassada hauria de minimitzar l'esforç durant l'exercici, dirigint l'entrenament a exercicis de flexibilitat i tonificació.

Exercici Embaràs

Primer trimestre de l'embaràs

L'atleta ha de realitzar moviments lents i controlats. A més, és convenient buscar tècniques que treballin el cos de forma molt efectiva. Com podria ser un exercici d'espatlla en politja mantenint la càrrega uns segons. També es poden incloure exercicis de pes lliure, utilitzant gomes elàstiques, fent sèries llargues amb descansos curts. En defintiva, la clau de l'entrenament seria realitzar moviments molt controlats. La combinació de l'hormona relaxina present en l'embaràs, unida a moviments ràpids, pot provocar una lesió.

Segon trimestre

El segon trimestre de l'embaràs ha d'anar orientat a treballar la musculatura. Sobretot posant èmfasi en el treball de les zones lumbar i abdominal, per prevenir el freqüent problema de ciàtica que pateixen moltes embarassades. Així com per mantenir un correcte to muscular de l'abdomen que serà vital per a l'empenta en el moment del part.

De la mateixa manera, és important evitar l'aixecament de pesos estant dempeus. Ja que és un moment en què hi ha un increment en el nivell de sang que es pot acumular a les cames de l'embarassada, provocant marejos. També és millor no realitzar exercicis en els quals calgui ajeure's sobre l'esquena, ni qualsevol altra posició que deixi en una posició vulnerable a l'abdomen, per evitar qualsevol accident innecessari amb els aparells del gimnàs.

Tercer trimestre

En el tercer trimestre de l'embaràs, la futura mama haurà d'augmentar l'exercici cardiovascular. Ja que el guany de pes provoca un dèficit en el retorn venós de l'embarassada. Tanmateix, és de summa importància que cada cas sigui estudiat per un especialista. Així com un entrenador altament qualificat per evitar possibles riscos.

Durant l'embaràs, t'has de deixar guiar per les sensacions: si no et trobes bé o sents massa cansament, el millor potser és escoltar al teu cos i descansar. En qualsevol cas, si apareix algun d'aquests símptomes, deixa de practicar l'activitat física aquells dies i visita el teu metge.

  • Mal de cap intens
  • Marejos o falta de visió
  • Palpitacions
  • Debilitat muscular
  • Dolor abdominal intern
  • Acumulació excessiva de líquid
  • Inflamació en excés d'alguna vena
  • Pèrdua de líquid o sagnia vaginal