Si ets un amant dels formatges (és difícil no ser-ho), gairebé amb tota seguretat el formatge mozzarella és un dels que estan sempre en la teva ment. La mozzarella és un formatge fresc suau i de sabor suau que es va originar a Itàlia. Tanmateix, en el moment actual, la producció de mozzarella ocorre a tot el món. La llet de búfal s'utilitza per fer autèntica mozzarella italiana tradicional, però molts productors en diferents països ara utilitzen llet de vaca regular. Com podem trobar mozzarella en multitud de plats, hem volgut conèixer alguns dels seus beneficis per a la nostra salut, ja que el seu consum està molt estès.

Un formatge originari d'Itàlia

Beneficis per a la salut de formatge mozzarella:

Fet de llet, el formatge mozzarella és més que el seu sabor i calories. A part del calci, aquesta variant de formatge ofereix una varietat de beneficis per a la salut.

1 - Font de Biotina

El formatge mozzarella és una font fina de biotina, també anomenada vitamina B7. Atès que aquest nutrient és soluble en aigua, el cos no l'emmagatzema. Menjar aquesta variant de formatge pot satisfer la seva necessitat nutricional immediata.

Les dones embarassades poden menjar formatge per fer front a una possible deficiència de biotina. Aquesta vitamina també evita que les ungles es tornin fràgils. Els estudis han demostrat que la biotina també pot disminuir els nivells de glucosa a la sang en persones diabètiques.

Mozzarella
Mozzarella

 

2 - Font de la riboflavina

És una bona idea menjar formatge mozzarella ja que és ric en vitamina B2 o riboflavina. Part de la família del complex de vitamina B, s'ha de prendre diàriament, ja que ajuda el cos a combatre diverses malalties i afeccions com atacs de migranya, anèmia. També té provades propietats antioxidants.

3 - Font de niacina

El producte lacti també conté vitamina B3 o niacina, que exerceix un paper fonamental per convertir el greix en energia adequada en el cos humà. A més, la niacina ajuda a controlar el colesterol, prevé l'aparició de malalties com la diabetis i l'artritis.

4 - Proporciona una font d'àcid linoleic conjugat (CLA)

L'àcid linoleic conjugat és una forma natural de greix trans que es produeix als aliments dels remugants (animals criats a la pastura). En primer lloc, és important tenir en compte que el CLA té un efecte molt diferent en comparació amb els greixos transartificials. Encara que els greixos transfets per l'home causen mal, els investigadors creuen que el CLA ofereix beneficis per a la salut. Per exemple, els assajos clínics suggereixen que el CLA pot ajudar a inhibir l'estrès oxidatiu i també pot regular la funció immune del cos. El formatge mozzarella és una de les fonts alimentàries més riques de CLA, i proporciona una quantitat més alta per gram que la majoria de les formes de productes lactis i carn.