Portar una dieta sana i equilibrada és fonamental per al nostre organisme i per tenir una bona salut, per això és important prestar una especial atenció als aliments que consumim i provar d'apostar sempre per aquells que siguin saludables i que ens beneficiïn, deixant de banda els fregits, aliments processats i industrials, precuinats, etc.
La gran majoria de fruits secs, sempre que es consumeixen sense excessos i de forma adequada, són molt beneficiosos per a la nostra salut. Consumir-ne un petit grapat al dia ens vindrà molt bé i d'aquesta forma evitarem que ens engreixin, ja que tenen moltíssimes calories, però fins i tot així, cal dir que compensen els seus beneficis. El que no podem fer és menjar-nos d'una sola tongada una bossa de fruits secs com si res, mentre veiem la televisió o estem ajaguts al sol, és imprescindible cremar-los fent exercici si ens passem. No obstant això, és de destacar que en general, els fruits secs tenen excel·lents nutrients amb moltíssimes propietats, però n'hi ha alguns que destaquen per sobre de la resta i que es mostren encara més beneficiosos. A continuació et parlem de les seves propietats nutricionals.
Sense excessos, els fruits secs són molt recomanables
Nous
Les nous són el fruit sec per excel·lència, de fet, estan considerades com un superaliment gràcies al seu alt contingut d'àcids grassos Omega 3. Té unes propietats que milloren enormement els nivells de colesterol, combat el sobrepès, protegeix el cor, etc. A més, s'inclouen dins dels aliments per millorar l'estat d'ànim. Es poden consumir tant crues com cuinades.
Ametlles
Diferents estudis han demostrat que menjant 23 ametlles al dia, obtindràs la tercera part de vitamina E que necessita el teu organisme. Un aliment que protegeix dels radicals lliures i que es recomana entre els aliments depuratius, ja que té una gran capacitat per absorbir greixos, és rica en fibra, proteïnes i minerals.
Pistatxos
Els pistatxos compten amb una alta quantitat de nutrients realment beneficiosos, ja que ens permetran reduir el risc de patir degeneració muscular a causa de l'edat o ceguesa en els ancians. Es poden consumir en qualsevol moment del dia.
Avellanes
Les avellanes destaquen pel seu alt contingut d'àcid fòlic, prevenint diferents malalties del cor així com altres malalties degeneratives, ja sigui Alzheimer o càncer. Relaxarà la sang així com els vasos sanguinis, mostrant-se a més com un efectiu aliment per sadollar la gana.
Cacauets
Els cacauets o cacauets encara que són fruits secs, pertanyen a la família dels llegums. Destaquen pel seu alt contingut de folat, una substància molt recomanable i beneficiosa per millorar el desenvolupament del cervell i protegir el sistema cognitiu.