A totes i tots ens agrada veure'ns en el nostre pes ideal. Encara que això sota cap concepte no ens hauria d'obsessionar. La satisfacció amb el nostre cos és una mica important a nivell psicològic, i els quilos de més de vegades poden deure's a factors o hàbits a què no fem massa atenció. El sobrepès o l'obesitat són una acumulació excessiva de greix, perjudicial per a la nostra salut en molts aspectes, i combatre-la de vegades pot ser complex.
Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la principal causa de l'obesitat és la desigualtat entre les calories consumides i les calories gastades, una cosa que ja podíem imaginar, i que es dona per exemple, pel mode de vida sedentari d'algunes persones, entre altres causes. Tanmateix de forma alternativa però igualment rellevants, hi ha alguns hàbits que contribueixen al sobrepès i que normalment passen més desapercebuts, els quals hauríem de tenir en compte per combatre el sobrepès i els múltiples problemes que se'n deriven.
Canviar alguns hàbits ens pot ajudar
Menjar excessivament tard pot contribuir a l'augment de pes, després d'un estudi de la Universitat de Colorado a Denver, Colorado (Estats Units). Es va descobrir que les persones que menjaven més tard durant el dia, també se n'anaven al llit més tard, tanmateix, la sincronització més tard dels menjars es va associar amb un índex de massa corporal més gran i també un greix corporal més gran.
I si ens saltem els menjars? En aquest cas, ens podem plantejar què passaria si ens saltem algunes dels apats del dia, la qual cosa provoca una pujada de l'índica glucèmic que té lloc en l'organisme, "el que comporta una sensació més gran de gana i la necessitat de més quantitat de menjar per sadollar-nos", explica a Efe la doctora Carolina Pérez, nutricionista de la Unitat d'Obesitat dels Hospilates Quirónsalud de Torrevieja i Múrcia. I no només això, sinó que deixant de menjar el greix no es perd, ja que "el nostre cos entra en alerta, i reserva greix provocant que el nostre metabolisme s'alenteixi en el que cridem l'"efecte rebot", explica també la doctora.
Finalment, dormir poc tampoc és el més indicat quan provem de baixar pes, ja que dormir al voltant de quatre hores sembla que augmenta la gana, la qual cosa a la llarga també afectarà els nostres objectius. En un estudi, el Nurses Health Study, es va trobar que les dones que dormien a tot estirar cinc hores, tenien un 15% més de risc de desenvolupar obesitat amb comparació amb les que dormien, per exemple, set hores.