Saps que és l'hidromel? Es tracta d'és una espècie de beguda alcohòlica, molt semblant al vi, que s'elabora a partir de la fermentació d'aigua i mel d'abella, aplicant llevats per accelerar el procés que pot tardar un mes.

Si no s'agrega cap llevat a la preparació, la fermentació tardarà molt més temps. L'interessant d'aquest procés és que al final del dia s'obté un producte amb un exquisit sabor i serveix per delectar-se amb els amics en ocasions especials, així com per sorprendre els nostres éssers més estimats. A més, ja hi ha llocs en els quals ens ofereixen tastos d'aquest producte, cada vegada més popular i que crida l'atenció de moltes persones.

La beguda conserva propietats de la mel

hidromel

Hidromel, cada vegada més popular

També se'l coneix com a aiguamel, fins i tot en alguns llocs que s'atreveixen a anomenar-lo vi de mel. Hi ha els qui fermenten la mel amb sucs o fruites, fins i tot existeixen altres combinacions ben elaborades amb te verd.

Tenint en compte que l'apicultura és una tradició mil·lenària, l'hidromel és possiblement la primera beguda alcohòlica consumida per l'home, és anterior al vi i pot ser precursora de la cervesa.

En aquest sentit l'hidromel conserva les mateixes propietats de la mel natural incloent un ric assortiment de substàncies, minerals, proteïnes, vitamines, antitòxics i ensucris que són demandades pel cos. A nivell general, aquests són alguns dels beneficis que ens ofereix:

  • Augmenta la immunitat: El menú ideal per al nostre sistema immunològic inclou cítrics i fruites com la llimona o la taronja, igual com les verdures de full verd com els espinacs, que són riques en vitamina C. Prendre aigua és una altra mesura que hem de tenir en compte. No obstant això, l'hidromel augmenta el sistema immunològic contra els patògens resistents als antibiòtics.
  • Desintoxica el cos: L'hidromel és un beuratge alcohòlic ple d'antioxidants. La mel, per la seva naturalesa, té un alt potencial antioxidant que ajuda a reduir la inflamació crònica i l'activitat de radicals lliures quan es consumi amb moderació. Els antioxidants són un conjunt de substàncies que bloquegen els efectes perjudicials que provoquen els radicals lliures encarregats de produir alteracions genètiques i ajuden a reduir el risc de càncer, per exemple.
  • Alleuja mal de coll: Igual com la mel de la qual prové aquesta beguda, l'hidromel alleuja naturalment la irritació del coll, i té excel·lents propietats antiinflamatòries i antibiòtiques. Són propietats derivades de la mel, que com sabem és un dels remeis naturals més populars per al mal de coll.

Com veiem, diferents avantatges d'una beguda que evidentment cal prendre amb moderació, però que s'està popularitzant.