Amb l'arribada de l'hivern la nostra dieta s'orienta més cap als plats de cullera. Aquestes receptes úniques que ens ajuden a entrar en calor són a més ideals per omplir de nutrients el nostre cos. Si has començat aquest any 2023 amb la millor de les intencions, et proposem 3 plats de cullera que poden acompanyar-te en aquestes properes setmanes que es preveuen fredes.
Plats que ens omplen de nutrients alhora que protegeixen del fred
1 - Fideus caldosos amb musclos
Un plat ric en proteïnes i ferro, però sota en calories. Presa nota.
Ingredients:
- 300 g musclos.
- 360 g de fideus.
- Mig litre de brou de peix casolà.
- 6 alls.
- 1 tomàquet.
- Un grapat d'avellanes.
- Safrà, oli d'oliva verge extra i sal.
Preparació:
Neteja molt bé els musclos per obrir-los al vapor. Mentrestant escalfa el brou de peix i pela el tomàquet i els alls. Fes una de picada amb ells, les avellanes i el julivert. Aboca una mica d'oli en una cassola i daura tot bé. A continuació, afegim els fideus i el brou. El deixem bullir uns 7 minuts. Tot just comprovar que estan els fideus ben fets afegim els musclos i llest.
2 - Cigrons amb calamars
Un plat molt ràpid i saludable per al que necessitaràs:
- 100 g cigrons cuits.
- Mig litre de brou de peix.
- 1 calamar.
- Tomàquet, all i sal.
Preparació:
Talla el calamar en trossets, picant el cos en cèrcols i les aletes en petits trossos. Fes un sofregit amb l'all i el tomàquet. Una vegada llisto afegeix els calamars barrejant tot molt bé. Deixa la barreja al foc uns 5 minuts. A continuació, afegeix els cigrons cuits i el brou de peix perquè es cuinin uns altres 10 minuts. Què et sembla?
3 - Llenties al curri
Aquesta és una recepta plena de sabor, fibra, vitamines i minerals. Agafa llapis i paper per anotar el secret d'aquest exòtic plat.
Ingredients:
- 90 g de llenties.
- 1 ceba.
- 1 pastanaga.
- 1 gra d'all.
- Mitja culleradeta de curri.
- Una fulla de llorer i sal.
Preparació:
Renta i talla la verdura per ofegar-la a l'olla amb una mica d'oli i all (pots afegir les verdures que et plaguin). A continuació, afegim el curri juntament amb una mica de sal. Després d'un parell de minuts llancem les llenties i ofeguem bé tots els ingredients. Finalment, afegim l'aigua i el llorer per deixar coure les llenties uns 30 minuts a foc lent. Vigila que no es peguin! Passat aquest temps deixa reposar el bullit uns 10 minuts i ja pots servir-lo.