Que l'esmorzar és un dels apats més importants del dia, és una cosa que sens dubte ja se sap. I no és estrany ja que el primer àpat del dia és el que trenca el dejuni de la nit i la que ha de nodrir al cos de tot el que necessita per funcionar correctament. Però en moltes ocasions, es confon el menjar bé amb menjar saludable, ja que no és necessàriament el mateix.

Potser es pot pensar que menjar bé és menjar bastant, fins a sadollar-se i sentir-se satisfet. Tanmateix, del que realment es tracta és de menjar bé, nodrir-se, prendre aliments saludables que aportin els nutrients que el cos necessita. I per a això, no és necessari menjar fins a la sacietat. Per això, veurem quins són els millors aliments per menjar en l'esmorzar.

Fruits vermells, civada o ous, entre els recomanats

De què es compon un esmorzar complet?

Un bon esmorzar, complet, saciant i nutrient, ha d'estar compost d'una banda de proteïnes, una altra de carbohidrats complexos, greixos saludables i fibra. Per exemple:

  • Proteïnes: Els ous, el pernil, hummus de cigrons, el pernil, el pollastre, la tonyina, el salmó o el formatge.
  • Carbohidrats complexos: Aquests són els que es diuen d'absorció lenta, com els cereals integrals, la fruita seca o fruites com el plàtan, la poma o la taronja.
  • Els greixos saludables: L'oli d'oliva verge extra, l'alvocat, la llet, la fruita seca o l'ou.
  • Fibres: Cereals integrals com els flocs de civada, la fruita, el pa integral o la fruita seca.

Aquests són els nutrients que aporten l'energia que el cos necessita i demana al matí. I dins de totes les possibilitats, hi ha alguns aliments que són millors o més saludables que d'altres.

Esmorzar

Els millors aliments per a l'esmorzar

Pren nota d'aquests aliments i aprèn a preparar un esmorzar complet, nutritiu i saludable per començar amb tota l'energia cada dia.

La civada

Encara que en altres països és un cereal molt consumit des de fa anys, nosaltres el coneixem i utilitzem des de fa relativament poc. Tanmateix, cada vegada són més els adeptes de la civada com a cereal bàsic per a l'esmorzar. I no és estrany, ja que es tracta d'un aliment amb grans propietats nutricionals. Entre d'altres, els flocs de civada contenen gran quantitat de proteïnes, a més d'un munt de minerals i fibra.

El iogurt grec

Dins de totes les opcions de iogurt o derivats lactis, el iogurt grec al natural i sense ensucrar és una de les millors opcions. Aquest tipus de iogurt conté gran quantitat de proteïnes i greixos saludables. I sobretot, per la seva cremositat i sabor és perfecte per prendre en l'esmorzar amb un munt d'opcions. Amb els flocs de civada, amb fruites o fruita seca, obtindràs un esmorzar nutritiu i deliciós.

Els ous

El mite dels ous i el seu alt contingut de colesterol està ja desterrat. De fet, cada vegada més nutricionistes recomanen el consum de diverses unitats d'ous en la setmana. És més, per a l'esmorzar, l'ou és un dels millors aliments, encara que no el més elegit perquè és necessari preparar-lo. Tanmateix, els ous remenats són font de proteïnes, contenen tots els aminoàcids essencials, greixos saludables i a més, aporten poques calories.

Els fruits vermells

Les fruites en general són saludables i poden prendre's en l'esmorzar per completar l'aportació nutricional necessària. Tanmateix, dins de les moltes varietats de fruites, els fruits vermells són els grans aliats contra patologies. Es tracta d'un aliment ric en antioxidants, que ajuda la regeneració cel·lular i per això és una de les millors opcions com a complement de l'esmorzar.