L'alimentació és la manera de proporcionar a l'organisme tots els nutrients essencials que protegeixen la nostra salut. Existeixen moltes maneres d'alimentar-se i l'esportista ha de ser conscient que ha de triar aquells aliments que siguin més adequats per a la seva salut i que afavoreixin el seu rendiment físic.
A més d'hidrats de carboni, greixos i proteïnes, les persones que habitualment realitzen esport han de cobrir les seves necessitats diàries de nutrients, com les vitamines o els minerals, indispensables per garantir una alimentació rica i equilibrada.
La fruita és una font natural de nutrients
La fruita és una font natural de nutrients i entre ella, el kiwi destaca per ser ric en fibra i tenir un elevat contingut en vitamines, minerals i antioxidants. El seu alt valor nutricional el distingeix d'altres fruites que consumim habitualment, com la taronja, la poma o el plàtan, entre d'altres. Això fa que el kiwi, en qualsevol de les seves varietats, sigui una fruita ideal per als esportistes.

L'alt contingut en vitamina C del kiwi ajuda a reduir la sensació de cansament i a augmentar la vitalitat. Un altre punt a favor del kiwi és ser una bona font de potassi. Però, per què és tan important el potassi? La raó que els esportistes l'hagin d'incloure en la seva dieta és que aquest mineral afavoreix el funcionament muscular i ajuda la recuperació dels músculs després de realitzar esport. A més, és necessari per a la contracció muscular i contribueix a mantenir la tensió arterial en uns nivells normals.
No tots podem menjar kiwis, molta cura
Les persones al·lèrgiques a un enzim anomenada proteolítica actidina no poden consumir els kiwis, ni les papaies o les pinyes. A causa del seu contingut en potassi, tampoc no s'aconsella per a aquells que pateixen d'insuficiència renal. Aquells que tendeixen a desenvolupar càlculs nefrítics (pedres al ronyó) tampoc l'han de consumir, ja que aquesta fruita és rica en oxalatos de calci. Per aquesta mateixa raó, es recomana també que els nens redueixin la seva ingesta, la qual cosa no significa que s'hagi de suprimir per complet. Això ens diu que hem de ser molt selectius amb els aliments que se serveixen al menjador escolar, igual com es fa amb els els 14 al·lèrgens alimentaris. Per detectar si ens perjudica, hem de saber que entre els símptomes d'intoxicació per kiwi podem citar la urticària, inconvenients per empassar, i fins i tot vòmits.
Resulta interessant i primordial conèixer totes i cada una de les propietats d'aquest aliment tan complet, ja que en funció a si patim o no alguna de les malalties citades, aquesta fruita pot arribar a ser súper saludable o, en canvi, resultar perjudicial per a la nostra salut. Sempre hem d'anar molt amb compte amb els aliments que consumim.