Saps que en tirar la llavor d'alvocat, et desfàs d'una gran font de salut? Et descobrim els seus beneficis i les maneres de consumir-la.
L'alvocat és una fruita carregada de beneficis, però sàvies que la llavor que tantes vegades llencem a les escombraries, es pot consumir i posseeix més propietats saludables que moltes fruites?
A més d'aportar-nos múltiples beneficis en consumir-lo, podem utilitzar-lo a nivell cutani en el tractament de malalties de la pell. Més del 65% dels aminoàcids que conté l'alvocat, es troben en la llavor i ofereix multitud d'efectes beneficiosos per a la salut com són:
- Ajuda a prevenir atacs d'epilèpsia.
- Igual com el fruit de l'alvocat, l'alt contingut d'aminoàcids de la llavor, ens ajuda en la prevenció d'accidents cardiovasculars, combatent el colesterol i l'augment de triglicèrids.
- Els nivells de flavonol, prevenen el creixement de tumors.
- Actua com a regulador davant trastorns de la tiroide.
- És un gran aliat en les dietes aprimadores o destinades a cremar greix ja que la presència de fibra soluble, ens ajuda a millorar el trànsit intestinal.
- El seu poder astringent combat trastorns gastrointestinals com la diarrea.
- Gran aliat en el tractament natural de l'asma bronquial
- El consum de la llavor d'alvocat, contribueix a l'augment de les defenses naturals de l'organisme ajudant a combatre malalties bacterianes.
- Està especialment indicat per a esportista o èpoques d'esforç i cansament, ja que actua com a revitalitzant.
- En el tractament de la pell, s'ha observat com el seu poder antioxidant, prevé el normal envelliment cel·lular, provocant un efecte rejovenidor i afavorint la generació de col·lagen amb l'ús tòpic.
- El seu ús tòpic combat, madurant i assecant, els molestos furóncols a més de calmar dolors articulars i musculars.
L'alvocat cada vegada és un producte més nacional
Com podem consumir la llavor d'alvocat?
Per consumir la llavor d'alvocat, el primer que hem de fer és retirar la fina capa marró fosc que la recobreix. Posteriorment devem, amb l'ajuda d'un ratllador, ratllar la llavor.

Finalment, si volem, podem torrar a foc lent en una paella la ratlladura fins que adquireixi un to vermellós.
Amb la pols de la ratlladura de la llavor podem preparar una infusió. Per a això, n'hi ha prou amb bullir durant 10 minuts aproximadament i després deixar reposar durant 5 minuts.
En algunes cultures en les quals l'ús d'alvocat és molt present a la cuina, la ratlladura de llavor s'utilitza com a guarnició i acompanyant en multitud d'amanides, pastes, arrossos i guisats.
Una vegada ratllat, podem conservar-lo en una bossa hermètica o tupper, en un lloc sec.