Les llets vegetals, antany pràcticament inexistents, s'han convertit en aliments recurrents a molts rebostos i neveres. Llet de civada, llet d'ametlla, llet de soja, llet de coco, llet d'arròs... Una gran varietat d'alternatives saludables a la llet de vaca que estan guanyant popularitat a una velocitat galopant. Les raons són òbvies. D'una banda, ofereixen característiques diferents, però de gran capacitat nutritiva quan es combinen de manera intel·ligent amb altres aliments.

D'altra banda, i amb aquesta combinació pel mig, les llets vegetals poden substituir a les llets animals en les dietes de persones amb restriccions alimentàries. Ja siguin restriccions innates, com la intolerància a la lactosa, o restriccions voluntàries, com el veganisme. I de totes elles, probablement la llet d'arròs sigui la més versàtil de totes. Apta per a vegans, intolerants a la lactosa, al·lèrgics a la soja, al·lèrgic a l'ametlla... Una beguda fantàstica amb infinitat de propietats beneficioses.

La llet vegetal cada vegada es consumeix més

Llet d'Arròs

Propietats de la llet d'arròs

La popular beguda d'arròs s'obté mitjançant la fermentació dels grans d'arròs frescos. Però les llets d'arròs incorporen a més altres elements externs a tot aquest procés. Additius destinats que la beguda tingui més estabilitat, textura i preservació. No sabor, ja que la dolçor característica d'aquesta beguda prové d'un procés enzimàtic que converteix els carbohidrats en sucres simples com la glucosa.

Carbohidrats que suposen la més gran de les propietats de la llet d'arròs. No en va, aquesta beguda vegetal té més carbohidrats que qualsevol altra llet vegetal o animal. I per tant és la més energètica. No obstant això, també és una beguda molt baixa en proteïnes en comparació amb la llet de vaca o la llet de soja. És per això que la llet d'arròs no pot substituir per si mateixa a la llet animal, sinó que necessita ser combinada amb els cereals per assolir el valor proteic necessari.

Quant als greixos, conté nivells baixos, però amb una gran varietat: àcids grassos omega 3 i àcids grassos omega 6, ambdós molt beneficiosos per al nostre organisme. Això en la qual cosa a macronutrients es refereix. Perquè el consum de la llet d'arròs també proporciona tant minerals com el magnesi, el potassi o el ferro com vitamines. Especialment les vitamines D i B12, aquesta última de manera enriquida, pel que no podria tenir-la en una versió casolana.

Beneficis de la llet d'arròs

Els seus components li confereixen també propietats contra les malalties del cor i contra els vessaments cerebrals. Això es deu a la considerable quantitat de flavonoides que conté, uns metabòlits molt importants per al nostre cos.

També és, gràcies als seus micronutrients, un excel·lent protector del nostre sistema immunològic, un perfecte aliat del nostre trànsit intestinal i un reductor natural del colesterol LDl, més conegut com a colesterol dolent. I la presència de vitamina D en la seva composició li proporciona qualitats antioxidants que protegeixen les nostres cèl·lules de l'estrès oxidatiu provocat pels radicals lliures. Finalment, la presència del ferro, un element imprescindible per al nostre funcionament, ens allunya de la temuda anèmia.

Com veus, els beneficis de la llet d'arròs són innombrables, la qual cosa la converteix en una elecció perfecta per a tota mena de persones. No obstant això, l'elecció no és tan senzilla.