Hi ha fruites tropicals, d'aquestes que en els mesos calorosos ens venen especialment de gust, que cada vegada tenim més integrades a Europa. Una d'elles sense cap dubte és el mango. I no només pels molts nutrients i les propietats que conté, sinó també per un sabor únic i molt dolç.
D'entre els beneficis del mango destaca el seu elevat contingut en aigua, a més de ser una font important d'hidrats de carboni. El contingut lipídic que aporta aquesta fruita tropical és mínim.
La vitamina A exerceix un paper important en el desenvolupament de la visió
Menjar una peça de mango, d'aproximadament 300 grams, cobreix les necessitats diàries d'una persona de vitamina A i C .
La vitamina A, exerceix un paper important en el desenvolupament de la visió. Els precursors d'aquesta vitamina són els betacarotens. Estudis avalen que poden protegir la pell contra el mal solar i en la prevenció d'infeccions.
La vitamina C, antioxidant, augmenta l'absorció del ferro dels aliments, per la qual cosa en casos d'anèmia ferropènica '' l'organisme no té suficient quantitat de ferro ''' accelera la recuperació.
Més beneficis del mango
- Els malalts que pateixen insuficiència renal, presenten elevats nivells de potassi; per la qual cosa hauran de prestar especial atenció a la gran quantitat de potassi que aporta el mango.
- El magnesi millora la circulació, baixa la pressió arterial i millora l'osteoporosi. Ajuda a disminuir la pressió arterial en individus hipertensos, per la qual cosa disminueix el risc de tenir accidents cardiovasculars.
- El contingut de ferro fan del mango una fruita indicada per tractar afeccions de la sang i períodes d'anèmies.
- Com la gran majoria de les fruites aporta fibra, afavorint el trànsit intestinal i contribuint en la prevenció de càncer colorectal.
Com conservar i madurar el Mango?
Per gaudir dels beneficis del mango i saber si està en el seu punt òptim de maduresa, el color d'aquest no serà el millor referent com passa amb altres fruites, ja que algunes varietats sempre romanen verdes i en d'altres els colors ataronjats són les mostra d'immaduresa.
Per saber si el mango és madur hem de fixar-nos en el seu tacte, cedir lleugerament en pressionar amb els dits i desprendre una forta aroma afruitada.
Si volem aturar o alentir el procés de maduració del mango, podem guardar-los sencers a la nevera, aconseguint que el seu procés natural de maduració es freni.
Perquè les varietats més comunes de mango, assoleixin el punt de maduració ideal per al consum, els hem de deixar a temperatura ambient lluny del fred. Si volem accelerar el procés natural de maduresa, podem embolicar-los en una bossa de paper i acompanyar-los d'alguna poma a més de col·locar-los a prop d'alguna font de calor.
La temperatura mitjana de la Costa Tropical a l'Hivern s'acosta als 17 graus. Lluny d'aquestes condicions, deixar els mangos al balcó a 4 o 5 graus no afavoreix la seva maduració ja que es reprodueixen les condicions de fred de la nevera.
Si volem conservar el mango refrigerat hem de pelar-lo i tallar-lo a daus, posar-lo en un tupper i guardar-lo a la nevera o al congelador. Per menjar-lo fregeixo, podem ficar-lo uns minuts abans de menjar-lo a la nevera perquè agafi temperatura.