Gana i Sacietat

Si realitzes poques ingestes durant el dia, concentrant tots els nutrients en 2-3 vegades, és possible que produeixin canvis bruscos en la glucèmia, ja que has de menjar més quantitat per contrarestar el temps que has estat sense menjar res.

Això pot desencadenar un cercle viciós, ja que si ingereixes un gran tiberi, no tindràs gana fins passades moltes hores i es repetiria aquesta situació, sense esmentar el desastre que seria »picar entre hores».

  • Si ingereixes 5 apats al dia, permets un control més gran de la glucèmia (pilar clau en el tractament de la diabetis) permetent controlar la teva gana i sacietat molt millor. Per descomptat, tot això ha de ser contextualitzat en un entorn de menjar sa i sense un excedent calòric.

Si ingereixes 5 apats al dia, permets un control més gran de la glucèmia

Lipemia

Lipemia fa referència a la concentració de lípids en sang. Quan tens la limepia alta, suposa un gran augment del risc cardiovascular, i les persones que tenen una alta lipemia postprandrial (després dels apats) tindran més greix en sang durant les següents hores i per tant més risc d'incorporar a l'endoteli arterial matèria grassa (comportant un risc més gran d'aterosclerosi).

  • Evitant grans afartaments segurament evitaríem ascensos pronunciats en la lipemia després dels apats, reduint l'exposició a aquest factor de risc cardiovascular.

Energia

Això és de sentit comú. Si esmorzes a les 8 del matí, i no menges fins a les 14 hores, realment estaràs rendint al 100%? com arribaràs a l'hora del dinar? Cansat i fatigat com a mínim. Si menges a mig matí, i a mitja tarda, aconseguiràs reposar les teves reserves energètiques afrontant el matí o tard de treball o esport, amb més energia i optimisme, el que comporta un millor rendiment tant psíquic com físic.

Menjar
Menjar

Ansietat

Hi ha moltes persones que tenen ansietat per menjar o ansietat per qualsevol altre motiu que els faci menjar més. El pitjor d'aquesta ansietat, no és ja l'afartament en l'hora de menjar, si no el tremend descontrol nutricional que suposa en la majoria de les ocasions, picant entre hores, i triant aliments de gran densitat calorica.

Si és el teu cas, és absolutament recomanat que mengis més vegades al dia, però en petites quantitats. Psicològicament et farà dosificar aquesta ansietat, i no et donaràs aquests afartaments que no et beneficien res.

Conclusions

  • Oblida't de menjar més vegades al dia per accelerar el teu metabolisme. Això no s'aconsegueix menjant cada 2 hores. A pròximes entrades veuràs que pots fer per accelerar el metabolisme.
  • Probablement mitjançant ingestes petites i regulars (5 al dia davant les 3 que molta gent sol realitzar) podríem exposar-nos a canvis menys bruscos en la glucèmia i la lipemia, a més de millorar la regulació de la nostra gana i sacietat.
  • Fer un major nombre d'apats no només ens pot permetre sadollar i baixar la gana, si no que a més podem aplicar-la per aconseguir que algunes persones augmentin de pes (sempre de forma saludable)
  • Menjar més vegades al dia, aconseguirà que tinguem més gran energia en el dia a dia, podent rendir millor i evitar problemes derivats de l'ansietat pel menjar.
  • Encara així, tot dependrà de la densitat calòrica que utilitzis als teus apats, per tant, tria el que millor et convingui, tenint a la teva disposició la quantitat d'informació més gran possible.