Els beneficis de practicar esport són ben coneguts: mantenir un pes saludable, prevenir malalties cardiovasculars o diabetis i protegir el sistema immunitari. Però què li ocorre a l'organisme quan està en moviment? Per què és tan bo fer esport?

L'exercici físic en general influeix en el treball del nostre metabolisme. La seva pràctica ajuda a regular el ritme cardíac i la freqüència respiratòria. L'activitat física segrega certes hormones que contribueixen a guanyar més resistència i reforçar el sistema immunològic. Accelerant el metabolisme, cremem més calories i greixos el que ens portarà a perdre pes i aprimar-se.

Aquests canvis que experimenta el nostre cos amb la pràctica esportiva estimulen l'organisme i ho fan estar molt més fort i resistent als atacs exteriors: augmenten les defenses i agiliten el funcionament de molts òrgans. És per això que l'esport és una bona manera de prevenir l'aparició de certes malalties.

Alimentar-se bé és clau per al metabolisme

I quin és el millor esport per accelerar el metabolisme?

Els entrenaments d'intensitat cardiovascular alta són perfectes per estimular l'organisme i accelerar el seu funcionament. Moltes vegades ens obsessionem massa amb la quantitat de minuts d'entrenament, però cal tenir present que un exercici cardiovascular intens, específic, de 20 minuts, per exemple, pot ser molt més efectiu que un exercici de 40 minuts sense cap tipus d'objectiu. Després d'acabar l'exercici, els seus efecte seguiran al teu cos durant moltes hores.

Aliments Entrenament
Aliments Entrenament



Alimentació que ajuda el metabolisme

Una altra clau per aconseguir accelerar el metabolisme i aconseguir resultats visibles, és ajudar el cos donant-li tots els nutrients que necessita tant abans com després d'entrenar. Abans d'un entrenament el teu cos necessita proteïna i greixos sans: i després de l'entrenament nostre cos demana vitamines, magnesi, calci i seleni (per recuperar els músculs). Aquestes són les nostres recomanacions:

Què menjar abans d'entrenar?

Si l'activitat inicia en 2-3 hores:

  • Sandvitx amb pa integral i 2-3 rodanxes de pernil de gall dindi
  • Truita amb dos ous i una rodanxa de pa integral. Mig alvocat i una copa de fruita.
  • Arròs integral, una porció de carn magra i vegetals cuits o a la planxa.

Si l'activitat inicia en 2 hores:

  • Liquat de plàtan amb llet vegetal.
  • Cereal integral.
  • Una tassa de civada, una banana i ametlles.
  • Sandvitx de pa integral amb mantega de cacauet i una fruita.

Si l'activitat inicia en 1 hora o 30 minuts:

  • Iogurt natural i una fruita.
  • Barra de granola o civada i una porció de llet.
  • Una porció de fruita com una poma, un plàtan o una taronja.

Què menjar després d'entrenar?

Durant la primera hora postentrenament és important que incorporis hidrats de carboni simple (fruita, pa blanc, galetes d'aigua light, cereals no integrals, melmelada, mel).

Després el complementes amb una proteïna magra, la qual no ha de ser necessàriament dins d'aquesta primer hora postentrenament. Per exemple, formatges descremats, pernil bullit, llom enfornat, ou, llet, iogurt descremat, carns magres o d'origen vegetal com a tofu, quinoa, cigrons, germinats.

No oblidis la importància d'hidratar-te contínuament.