No es tracta de fer una dieta, sinó de mantenir un estil de vida, i una bona manera de començar és utilitzant substituts saludables dels aliments que perjudiquen la nostra salut. T'ensenyem els més útils.

Creus que menges bé? Encara que així fos, mai no és tard per aprendre noves maneres de millorar la teva alimentació. Per exemple, introduint substituts saludables que t'ajudin a aconseguir abans, i millor, els teus objectius. Aquestes són cinc opcions que hauries d'incorporar a la teva dieta.

Mai no és tard per a aquestes opcions saludables

Mel:

Substituta de: sucre, sacarina.

Si necessites endolcir de manera addicional algun plat, opta per la mel, i com més natural i fosca millor. Proporciona les mateixes calories que el sucre blanc o moreno, però té més capacitat endolcidora a la boca, per la qual cosa necessitaràs menys quantitat per aconseguir la mateixa sensació. A diferència del sucre de taula, aporta vitamines del grup B. Minerals, sobre tot potassi, sodi i magnesi. I antioxidants flavonoides i fenòlics. Utilitza-la amb certa moderació, però gaudeix-ne.

Xocolata negra:

Substitut de: xocolata amb llet, xocolata blanca, dolços.

Per sobre del 70% de cacau, malgrat la seva amargor inicial, és un gran substitutiu de la xocolata amb llet o qualsevol llaminadura que utilitzis de snack. Posseeix la meitat de sucres, els seus greixos són naturals i saludables. I posseeix molts més antioxidants i vitamines. Pots prendre fins a uns 25g al dia de manera saludable, aprofita't!

Quefir:

Substitut de: llet, iogurt, formatge.

Els lactis més comuns, a més de per als intolerants a la lactosa, no són la millor opció per a aquells amb facilitat per emmagatzemar greix corporal. A més, la gran majoria de iogurts porten massa sucre afegit. El quefir està fermentat en la seva totalitat mitjançant multitud de microorganismes. El que fa que sigui molt més natural que la llet o iogurts industrials. A més ajuda a la digestió com cap aliment. Pren-lo amb fruita si et resulta massa àcid.

Batata:

Substitut de: pasta, pa.

Batata, un bon substitut
Batata, un bon substitut

Els tubercles, com la patata i la batata, són molt més rics en nutrients que els midons processats com la pasta o el pa, fins i tot el pa integral. La batata (també anomenada moniato) té alguna cosa més de calories que la patata, però atents: té més fibra, més del triple de calci, vuit vegades més vitamina E, i infinitament més vitamina A que la patata. Així que imagina els seus avantatges respecte a la pasta. Substitueix els teus plats de macarrons per batata rostida al forn, entre altres receptes. T'encantarà.

Espinacs:

Substitutes de: qualsevol tipus d'enciam.

Sí, l'enciam és un dels aliments considerats sans per excel·lència, però pot sabotejar-te la dieta interferint en com assimiles els menjars en general. Ja que dificulta la digestió i pot produir gasos. També posseeix una substància, la lactucina, que té efecte sedant i pot perjudicar persones que necessitin un ritme metabòlic alt per perdre pes. A més, la seva aportació nutricional és molt discreta. Ja que si les comparem amb els espinacs, aquestes tenen el triple de ferro, calci i vitamina C. Així com quatre vegades més vitamina A i el doble de fibra. Prova els espinacs crus en amanida i amanides, tal com feies amb l'enciam.