L'oli d'oliva és una de les bases de la dieta mediterrània i és el més saludable de totes les varietats d'oli. Segur que és un dels ingredients fonamentals quan prepares les teves amanides, però també són molts els estudis que han reforçat el seu valor nutricional d'aquest condiment. Avui dia se segueix considerant l'oli d'oliva verge extra l'or líquid d'occident i un dels nostres béns més preuats.
L'oli d'oliva és una de les bases de la dieta mediterrània
A més, si fa anys es parlava de cuinar les verdures al vapor o cuites com a millor opció, recentment s'ha descobert que les verdures i hortalisses fregides amb oli d'oliva tenen propietats molt més saludables que amb qualsevol altre procediment d'elaboració. La clau per aconseguir que el plat sigui saludable està que l'oli d'oliva sigui verge extra i amb això aconseguir les propietats antioxidants claus per evitar malalties com el càncer, la diabetis o la degeneració cel·lular. Però, si vols prendre nota de tot el que pot aportar al teu organisme l'oli d'oliva no et perdis els seus 5 principals beneficis:
- Promou la digestió i disminueix l'acidesa estomacal. El fet d'amanir els teus plats amb oli d'oliva permet que els teus àpats siguin més lleugers i que l'estómac els digereixi molt més ràpid.
- Un potent hidratant per a la pell i el cabell. El consum diari d'aquest condiment permet tenir la pell i el cabell molt més hidratat i equilibrat, la qual cosa ajuda no només a tenir un aspecte més saludable, sinó que, també influeix en prevenir l'envelliment natural.
- Potencia el colesterol bo, els àcids grassos d'aquest amaniment ajuda a pujar el nivell de HDL, el conegut popularment com a colesterol bo.
- Evita la formació d'úlceres, ajuda amb aquesta problemàtica i els metges recomanen consumir al seu torn que algun protector d'estómac, també oli d'oliva verge extra, atès el seu contingut en vitamines liposolubles E i A.
- Millora l'absorció del calci, el magnesi i el zinc fonamental per fer front a les malalties òssies com l'osteoporosi.
Com veus, molts beneficis i molt variats els que ens ofereix l'oli d'oliva, un bé de la cuina de la nostra zona i que mai no hauríem de deixar de valorar com el que és.